NOVI DEBAKL / Susjedi bez milosti prema izabranicima naše legende: 'Moderan rukomet, kontra, brzi centar... Što je to?'

Image
Foto: Profimedia

Iako nitko nije realno očekivao prolazak skupine, svakako nitko nije očekivao baš ovakve rezultate kakve su imali

16.1.2024.
12:42
Profimedia
VOYO logo

Bosna i Hercegovina doživjela je potpuni debakl na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Izabranici našeg legendarnog rukometaša i trenera Irfana Smajlagića bili su smješteni u skupinu E zajedno sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom. Od Eura su se oprostili s tri poraza i negativnom gol razlikom od čak 28 golova.

Image
DOŽIVJELI SU DEBAKL /

Legendarni Smajlagić nakon tri poraza na Euru: 'Moj status? Nepromjenjiv. Uvijek je isti.'

Image
DOŽIVJELI SU DEBAKL /

Legendarni Smajlagić nakon tri poraza na Euru: 'Moj status? Nepromjenjiv. Uvijek je isti.'

Iako nitko nije realno očekivao prolazak skupine, svakako nitko nije očekivao baš ovakve rezultate kakve su imali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni prvak Švedska ih je 'ostavila' na -9 i slavila 29:20. Nizozemska je bila nemilosrdna i slavila s čak 16 golova razlike, bilo je 36:20. U posljednjem kolu nisu uspjeli slaviti ni protiv Gruzije koja je nakon rezultata 22:19 slavila prvu pobjedu u povijesti na Europskom prvenstvu.

Treći Euro u nizu s tri poraza

Bosna i Hercegovina nije, kako bi se reklo, 'jučer' ušla u rukometni svijet. Ovo im je bilo treće uzastopno Europsko prvenstvo, ali još uvijek ne znaju za pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prošlom Euru, kojeg su 2022. organizirale Mađarska i Slovačka, BiH je nanizala poraze od Španjolske (4 razlike), Švedske (12 razlike) i Češke (8 razlike) i završila natjecanje s gol razlikom -24. Doduše, moramo podsjetiti da su upravo Švedska i Španjolska igrale finale.

Dvije godine ranije, na Europskom prvenstvu 2020. u Austriji, Norveškoj i Švedskoj je BiH bila smještena u 'skupinu smrti' s Francuskom, Norveškom i Portugalom. Iz te skupine čak ni Francuska nije prošla dalje, a BiH je ponovno bila na začelju skupine s 0 bodova i negativnom gol razlikom -17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moderan rukomet, kontra, polukontra, brzi centar i igra na krila - što je to?'

Jučer je protiv Gruzije BiH imala najveću prednost u 15. minuti kada je bilo 8:2, nekoliko puta su imali i +3, ali se Gruzija svaki put vratila i na kraju zasluženo slavila.

Dan nakon što nisu uspjeli prekinuti crni niz poraza i slaviti protiv Gruzije, popularni portal sportsport.ba bio je nemilosrdan prema svojim rukometašima u tekstu s naslovom: 'Moderan rukomet, kontra, polukontra, brzi centar i igra na krila - što je to?'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku teksta opisuje se koji je najveći problem reprezentacije koja i nema tako slabašne igrače, pojedinci igraju u vrlo jakim klubovima u inozemstvu i imaju zapažene uloge.

"Moderan rukomet ne trpi ono što je reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala na ovom Europskom prvenstvu. Reprezentacije brzi centar koriste kako bi postigle što više lakih golova dok obrana protivnika nije postavljena, ali iz nekog razloga, naša reprezentacija to nije pokušala odigrati niti jedan jedini put", piše popularni portal i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar je moguće da reprezentacija koja igra na Europskom prvenstvu napravi samo 17 prilika sa krilnih pozicija za tri sata igre?

Podatak da smo u tri odigrane utakmice istrčali, točnije bacili samo dvije kontre je zaista nevjerojatan".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo