BILI SMO TAMO / Metković rađa nove rukometne zvijezde: 'Navija se, majka kad su penali ode u drugu sobu, a stari je temperamentan'

U dresu hrvatske reprezentacije na ovom europskom prvenstvu priliku su imali brojna nova imena. Čak tri dolaze iz Metkovića, a njihov sugrađanin s Kaubojima je na parketu još od 2006.

19.1.2022.
20:00
VOYO logo

Grad sa 5 zlatnih rukometnih Olimpijaca u svakoj reprezentativnoj generaciji ima svog predstavnika. Koja je tajna grada rukometa?

Ne jedan već četvorica Metkovaca ovog Europskog rukometnog prvenstva briljiraju u hrvatskim dresovima. Zato u njihovom gradu ponosno govore: Metković - grad rukometa.

"Potencijal Metkovića je jako velik baš što se tiče rukometa. Sva omladina više trenira rukomet nego nogomet", kaže Ivica Puljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je drago i kad su bili Patrik Čavar i ostali kad su dobili ono zlato '96 isto i daj Bože da se to tako ponovi što se tiče Metkovića i naših mladih sportaša", komentira Anica Martinac.

"Ne bih nikoga volio izdvajati, ali mi je drago zbog malog Mate Šunjića. Malog, hah to je sad već čovjek, Drago mi je zbog njega zato što je konačno zaslužio svoju priliku koju je po meni trebao dobiti davno. To je jedan izvanredan intelektualac i sportaš", kaže Damir Dodig

Image
Euro 2022. /

Červar nahvalio Kauboje: 'Ponosan sam da imamo dečke koji ne traže novac, samo srcem svim igraju za Hrvatsku'

Image
Euro 2022. /

Červar nahvalio Kauboje: 'Ponosan sam da imamo dečke koji ne traže novac, samo srcem svim igraju za Hrvatsku'

Profesor matematike i doktor obrane

A 35-godišnji Mate Šunjić profesor je matematike stekao je novu titulu profesor obrane.

"Svoje prve korake u rukometu proveo je zajedno s Ivanom Čupićem. Još
’98 dijelili su pehare, a i oni su kao i ostali metkovski reperezentativci prošli školu legendarnog trenera Tomislava Miša Veraje.

"Bilo je ili Brazil na matematiku ili u Katar na rukomet Mate je izabrao rukomet", kaže Veraja koji je predsjednik RK Metković-Mehanika. 

Šunjić je zbog pozitivnog testa vraćen u Zagreb, ali na terenu ostaje desno krilo Ivan Čupić. U obitelji s četiri sina rukometaša utakmice se i dalje napeto prate.

"Navija se, majka kad su penali ode u drugu sobu, stari je temperamentan, ja ne gledam u kući upravo zbog njih dvoje nego negdje u kafiću gdje me svi znaju i dobro je", otkriva Luka Čupić, brat Ivana Čupića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Srna briljirao

Pravo osvježenje već u prvoj utakmici prvenstva bio je Lukin suigrač 24-godišnji Zvonimir Srna, nećak Darija Srne. Najmlađa metkovska nada.

"Ponos, jedno dostojanstvo i jedan osjećaj kod svakog roditelja. A ono što on pokazuje u našoj reprezentaciji to je samo slijed dobrog i kvalitetnog rada", komentirao je Renato Srna, otac reprezentativca.

Iako Srna neće još neko vrijeme zaigrati na parketu, kaubojima iz izolacije šalje poruku:

"Idemo se držati zajedno kao što smo dosad. Ginit za svaku loptu, borit se jedan za drugog i ne sumnjam u pobjedu Hrvatske!"

Pobjedu nad Ukrajinom omogućila je i pričuva Hrvoja Horvata. Jedan od njih je i 25-godišnji Marin Jelinić.



"Rukomet je u Metkoviću broj jedan. Nadamo se da će nakon mene, Ćupića, Srne i Mate drugih godina biti još i više i više", kaže Jelinić.

Iz ove dvorane u crveno bijelom dresu svoju je karijeru započelo i pet zlatnih rukometnih olimpijaca, iz kluba tvrde bit će ih još.

"Sigurno je za očekivati da će u budućnosti broj Metkovaca biti barem oko 3-4 minimalno pa prema gore", komentira Nikola Veraja.

A sada nove nade čeka susret s Crnom Gorom i borba za plasman na ovom Europskom rukometnom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo