ČEKA SE ODLUKA / Bio je najbolji na svijetu, a sada je razriješen dužnosti: Prijavio ga je klub, čeka konačan sud o upletenosti u nečasne radnje

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

Već mjesecima nije sudio

16.11.2023.
18:09
Robert Anic/Pixsell
VOYO logo

Matija Gubica Boris Milošević u siječnju su odnijeli prestižno priznanje, u izboru Handball-Planeta izabrani su najboljim sucima na svijetu. Iako su od strane danskih medija optuženi za namještanje utakmica, hrvatski suci svejedno su nagrađeni, a EHF je tvrdio kako oni nemaju veze s nečasnim radnjama.

Image
SVAKA ČAST /

Priznanje uglednog portala: Hrvatski suci najbolji su na svijetu, upisali su se u povijesne knjige

Image
SVAKA ČAST /

Priznanje uglednog portala: Hrvatski suci najbolji su na svijetu, upisali su se u povijesne knjige

Ipak, maknuti su sa liste sudaca za Europsko prvenstvo u rukometu koje se održava u siječnju 2024. godine, a na sjednici Udruge hrvatskih rukometnih sudaca Gubica je razriješen dužnosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U Karlovcu je 11.11.2023 održana redovna godišnja skupština Udruge hrvatskih rukometnih sudaca na kojoj je od 33 člana nazočilo 28 članova.
Osim redovnih izvješća komisija i izvješća predsjednika, skupština je prihvatila prijedloge predsjednika o razrješenju i imenovanju pojedinih članova koji su iz osobnih razloga podnijeli ostavke na određena mjesta u strukturama Udruge.

Novi član Nadzoronog odbora je gospodine Davor Češi koji je zamijenio gospodina Predraga Krstanovića. Novi članovi Upravnog odbora su gospoda Miljenko Medved, Gordan Vukušić i Predrag Krstanović koji su zamijenili gospodu Sinišu Bosaka, Matiju Gubicu i Deana Prpića (preminuo). Za novog dopredsjednika UHRS-a umjesto gospodina Matije Gubice izabran je gospodin Igor Barle.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Matija Gubica navodno je u međuvremenu prijavljen iz jednog hrvatskog rukometnog prvoligaša, a prema dostupnim informacijama, na njegovom je mobilnom telefonu navodno pronađena veća količina rukometnih utakmica na koje se kladio, među kojima je bio i zamjetan broj onih koje je i osobno sudio.

On već mjesecima nije sudio rukometne utakmice, a konačan sud o njegovoj upletenosti u namještanje utakmica očekuje se krajem godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demantij: 'Moj klijent je sam donio odluku o povlačenju i podnio ostavku

Dana 15. prosinca odvjetnik Matije Gubice javio nam se sa zahtjevom za ispravkom objavljene informacije koju prenosimo u cijelosti.

"Netočni su navodi izneseni u tekstu da je Matija Gubica maknut s liste sudaca i razriješen dužnosti. Istina je da je moj klijent sam donio odluku o povlačenju i podnio ostavku na svoju dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše, kasnije u tekstu se navodi citat u kojemu stoji da je skupština 'prihvatila prijedloge o razrješenju i iemnovanju pojedinih članova koji su iz osobnih razloga podnijeli ostavke na određena mjesta u strukturama Udruge'. Međutim, pri tome se ne navodi da je Matija Gubica među tim članovima koji su iz osobnih razloga podnijeli ostavke, niti se navodi izvor za navedeni citat u tekstu.

Tekst je u cijelosti opremljen i sročen tako da se malae fidei naglašava kako je moj klijent razriješen dužnosti i kako je isti maknut sa liste sudaca, što svakom prosječnom čitatelju stvara dojam da je isti smijenjen sa svoje dužnosti od strane Udruge, što nije točno. Navedena se informacija mogla lako provjeriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje se u tekstu navodi: 'Inače, Matija Gubica navodno je u međuvremenu prijavljen iz jednog rukometnog prvoligaša...'.

Neistiniti su navodi da bi moj klijent bio prijavljen od bilo kojeg hrvatskog kluba. Hrvatski rukometni savez (HRS) nikada nije zaprimio prijavu bilo kojeg hrvatskog kluba, niti je takva prijava postojala. Ove informacije također je bilo lako provjeriti prije iznošenja u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netočni su i navodi da je na mobilnom telefonu moje stranke 'pronađena veća količina rukometnih utakmica na koje se kladio, a da je među njima bio i zamjetan broj onih koje je i osobno sudio', koja informacija se, bez ikakve provjere, prenosi s portala ofenziva.ffa.hr.

Mobitel moje stranke nikada nije pregledavan od strane ni jednog tijela niti je postojao nalog za takav pregled, a kamoli da bi u njegovom mobitelu bilo pronađeno ono što se navodi u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje je važno naglasiti kako gore citirane navode iz teksta autor ne potkrepljuje niti jednim dokazom.

Slijedom izloženoga, temeljem odredbe čl.40. i 41. Zakona o medijima (Narodne novine broj 59/04, 84/11, 81/13, 114/22), zahtijevamo objavu ispravka neistinitih informacija na istom ili istovrijednom mjestu i na isti način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U cilju istinitog i objektivnog izvještavanja javnosti, molimo da se u eventualnim daljnjim napisima o ovoj temi koristite isključivo točnim i provjerenim informacijama".

BKFC 54 pratite ekskluzivno u petak 17. studenoga od 20 sati na VOYO

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo