ISPRAVAK OBJAVLJENE INFORMACIJE / 'Nije istina da je Matija Gubica maknut s liste sudaca i razriješen dužnosti. On sam je donio odluku o povlačenju i podnio ostavku'

Image
Foto: Robert Anic/Pixsell

'Neistiniti su navodi da bi moj klijent bio prijavljen od bilo kojeg hrvatskog kluba. Hrvatski rukometni savez (HRS) nikada nije zaprimio prijavu bilo kojeg hrvatskog kluba, niti je takva prijava postojala. Ove informacije također je bilo lako provjeriti prije iznošenja u javnost'

16.12.2023.
16:19
Robert Anic/Pixsell
VOYO logo

Dana 16. studenog na portalu Net.hr objavili smo tekst pod naslovom 'Bio je najbolji na svijetu, a sada je razriješen dužnosti: Prijavio ga je klub, čeka konačan sud o upletenosti u nečasne radnje' u kojem smo pisali o Matiji Gubici, rukometnom sucu. Odvjetnik Matije Gubice javio nam se 15. prosinca sa zahtjevom za ispravkom objavljene informacije koju prenosimo u cijelosti.

Image
ČEKA SE ODLUKA /

Bio je najbolji na svijetu, a sada je razriješen dužnosti: Prijavio ga je klub, čeka konačan sud o upletenosti u nečasne radnje

Image
ČEKA SE ODLUKA /

Bio je najbolji na svijetu, a sada je razriješen dužnosti: Prijavio ga je klub, čeka konačan sud o upletenosti u nečasne radnje

"Predmetni tekst sadrži niz neistinitih navoda kojima se insinuira da bi moj klijent bio razriješen dužnosti zbog upletenosti u nečasne radnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netočni su navodi izneseni u tekstu da je Matija Gubica maknut s liste sudaca i razriješen dužnosti. Istina je da je moj klijent sam donio odluku o povlačenju i podnio ostavku na svoju dužnost.

Doduše, kasnije u tekstu se navodi citat u kojemu stoji da je skupština 'prihvatila prijedloge o razrješenju i iemnovanju pojedinih članova koji su iz osobnih razloga podnijeli ostavke na određena mjesta u strukturama Udruge'. Međutim, pri tome se ne navodi da je Matija Gubica među tim članovima koji su iz osobnih razloga podnijeli ostavke, niti se navodi izvor za navedeni citat u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst je u cijelosti opremljen i sročen tako da se malae fidei naglašava kako je moj klijent razriješen dužnosti i kako je isti maknut sa liste sudaca, što svakom prosječnom čitatelju stvara dojam da je isti smijenjen sa svoje dužnosti od strane Udruge, što nije točno. Navedena se informacija mogla lako provjeriti.

Dalje se u tekstu navodi: 'Inače, Matija Gubica navodno je u međuvremenu prijavljen iz jednog rukometnog prvoligaša...'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neistiniti su navodi da bi moj klijent bio prijavljen od bilo kojeg hrvatskog kluba. Hrvatski rukometni savez (HRS) nikada nije zaprimio prijavu bilo kojeg hrvatskog kluba, niti je takva prijava postojala. Ove informacije također je bilo lako provjeriti prije iznošenja u javnost.

Netočni su i navodi da je na mobilnom telefonu moje stranke 'pronađena veća količina rukometnih utakmica na koje se kladio, a da je među njima bio i zamjetan broj onih koje je i osobno sudio', koja informacija se, bez ikakve provjere, prenosi s portala ofenziva.ffa.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mobitel moje stranke nikada nije pregledavan od strane ni jednog tijela niti je postojao nalog za takav pregled, a kamoli da bi u njegovom mobitelu bilo pronađeno ono što se navodi u tekstu.

Nadalje je važno naglasiti kako gore citirane navode iz teksta autor ne potkrepljuje niti jednim dokazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedom izloženoga, temeljem odredbe čl.40. i 41. Zakona o medijima (Narodne novine broj 59/04, 84/11, 81/13, 114/22), zahtijevamo objavu ispravka neistinitih informacija na istom ili istovrijednom mjestu i na isti način.

U cilju istinitog i objektivnog izvještavanja javnosti, molimo da se u eventualnim daljnjim napisima o ovoj temi koristite isključivo točnim i provjerenim informacijama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo