STRAŠAN JE / Kuzmanoviću je nedostajala jedna obrana da postane najbolji u posljednjih pet godina: Evo o čemu se radi

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Kuzmanović je skupio 26 obrana, a Marin jelinić je zabio devet golova

1.3.2023.
14:48
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Nexe drugu godinu za redom ima priliku doći do završnice Europske lige. Našičani su slavili protiv lisabonskog Sportinga i tako nastavili dobru povezanost s portugalskim Bijelim gradom. Tamo su prošle godine igrali svoj prvi Final Four europskog natjecanja, a jučer su tamo osvojili slavili i osigurali prvo mjesto u skupini. Branko Tamše tako nastavlja dobar posao u Našicama i s prvim mjestom ima priliku ponoviti prošlogodišnji uspjeh. Naime, prvo mjesto donosi i lakše protivnike, pa tako Nexe u osmini finala očekuje Motor Zaporožje koji je slavio protiv Pelistera u izravnom dvoboju, a u četvrtfinalu, ako sve prođe po planu u Našice dolazi njemački Göppingen.

Image
HEROJ DANA /

Dominik Kuzmanović nakon utakmice karijere za Danas.hr: 'Puno je rada uloženo, sada se vratilo'

Image
HEROJ DANA /

Dominik Kuzmanović nakon utakmice karijere za Danas.hr: 'Puno je rada uloženo, sada se vratilo'

Ovakav ždrijeb i priliku da ponove uspjeh, Branko Tamše i svi zaduženi za rezultat u Našicama mogu zahvaliti Dominiku Kuzmanoviću. Iako je Nexe cijele sezone bio glavni pretendent na prvo mjesto skupine i zasigurno bi bilo nepošteno da se tamo na raspletu nisu našli, a bez Kuzmine jučerašnje predstave jučer, tamo zasigurno ne bi bili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporting je momčad koji igra kao i portugalska reprezentacija. Imaju strašne mlade igrače, nadserijsku kvalitetu na određenim pozicijama, ali rezultat kao da kaska. O braći Costa već je ispričano nebrojeno priča, a mladi Portugalci iz dana u dan pokazuju kako će zasigurno biti jedni od najboljih igrača na svojim pozicijama. Nexe i Sporting su po kvalitetu prve dvije momčadi ove skupine i međusobni ogled za prvo mjesto u skupini ove dvije momčadi zasigurno je najpošteniji rasplet.

Pored takvih sjajnih individualaca gotovo je nevjerojatno da je Kuzmanović uspio skupiti nevjerojatnih 26 obrana. Uništio je braću Costa, obranio je četiri sedmerca i doslovno unio strah igračima Sportinga koji su nemali broj puta gađali daleko pored gola samo kako bi promašili hrvatsku hobotnicu na vratima. Kuzmanović je s ovih 26 obrana ušao u odabrano društvo vratara u europskim natjecanjima, a samo jedna mu je nedostajala kako bi zauzeo prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Naime, u Ligi prvaka i Europskoj ligi u posljednjih pet sezona jedino je Rodrigo Corrales prošle sezone protiv Vardara imao više obrana. Španjolac u dresu Veszprema skupio je 27 obrana i tako zasjeo na prvo mjesto ove ljestvice. Odmah poslije njega slijedi Dominik Kuzmanović koji je u jučerašnjoj utakmici skupio 26 obrana. Poslije Kuzmanovića slijede Marc Winkler s 24 obrane, dok su na četvrtom i petom mjestu Emil Kheri Imsgard i Mikael Aggefors s 23 obrane u jednoj utakmici u europskim natjecanjima.

Kuzmanoviću je tek 20 godina i jedan je od najvećih golmanskih potencijala u Europi. Iz sezone u sezonu to pokazuje i nadamo se kako će baš ono biti rješenje za vrata reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo