osmina finala / Krenula nokaut-faza rukometne Lige prvaka: Löwen protiv Nantesa osigurao malu prednost za uzvrat

Image
Foto: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL

Nijemci su u prvoj utakmici kod kuće slavili s 34:32

20.3.2019.
20:40
Uwe Anspach/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Njemačko-francuskim dvobojem, ujedno i najzvučnijim, RN Löwena i Nantesa krenula je osmina finala Lige prvaka. Na svom terenu u Mannheimu slavili su Nijemci s 34:32 osiguravši neveliku zalihu za uzvrat.

U efikasnoj utakmici hendikepom se za goste pokazao izostanak Nicolasa Clairea, a iako su prvih 20-ak minuta bili u vodstvu, najvećem s 8:5, domaćini su do poluvremena okrenuli rezultat u svoju korist, a desetak minuta prije kraja podigli ga i do najvećih 31:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nantes je u 58. minuti imao napad za samo -1 i potpunu dramu, ali Appelgren je obranio Pechmalbecu, pa je bilo jasno da Löwen pobjeđuje uz jedino pitanje s kolikom razlikom. Schmid je pet sekundi prije kraja zabio za tri razlike, ali sa sirenom Nantes je na prazan gol s centra pogodio za možda, vidjet ćemo, i gol koji će puno značiti.

Možda i utakmicu života odigrao je pivot Jannik Kohlbacher koji je zabio 11 golova, on i Schmid postigli su ukupno 18 za njemačku momčad, dok su za francusku ukupno 14, po sedam svaki, zabili Gurbindo i Nyokas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo