ČASTAN PORAZ U ALICANTEU / Kraljice šoka načete koronavirusom hrabro pale protiv Španjolki: Izgubili smo svaku šansu za četvrtfinalom SP-a

Image
Foto: HRS

Kraljice šoka su hrabro pale u Alicanteu

10.12.2021.
22:00
HRS
VOYO logo

Drugi krug SP-a u rukometu za žene - 2. kolo

TORREVIEJA - ALICANTE

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 23-27 (9-12)

HRVATSKA: Bešen, Kapitanović, Pijević; P.Posavec, S.Posavec 2, L.Kalaus 2, Ježić 2, Burić , Šimara 1, Debelić 4, Turk 3, Mamić, Petika 2, Gudelj, Blažević 7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA: Castellanos, Arcos, Arderius, Barbosa 6, Campos 4, Espinola 4, Exebberia 1, Fernandez 1, Gassama, Bermejo, Hernandez 3, Lopez 4, Martin 4, Navarro.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Španjolska 6 minuta
SEDMERCI: Hrvatska 6/8 , Španjolska 7/8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina - Brazil 19-24

Japan - Austrija 32-30

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak:

Brazil 4 4 0 0 121:100 8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska 4 4 0 0 114:81 8

Japan 4 2 0 2 111:113 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA 4 1 0 3 102:107 2

Argentina 4 1 0 3 85:110 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrija 4 0 0 4 109:132 0

Hrvatske rukometašice poražene su od Španjolske s 23-27 (9-12), te su tako izgubile sve šanse za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva kojemu je domaćin upravo Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONA PARTY NA SP-U /

Covid-19 cirkulira u hrvatskoj i austrijskoj ekipi, Kineskinje se odmah povukle: Kraljice šoka se opraštaju upravo protiv Austrijanki

Image
KORONA PARTY NA SP-U /

Covid-19 cirkulira u hrvatskoj i austrijskoj ekipi, Kineskinje se odmah povukle: Kraljice šoka se opraštaju upravo protiv Austrijanki

Bekovska linija skraćena

U 2. kolu drugog kruga Hrvatska je izgubila od domaćina prvenstva u utakmici u kojoj se itekako osjetio izostanak zaraženih Mićijević, Dežić i Krsnik, a sa skraćenoj rotaciji igračica nije se moglo više od poraza. Španjolska nije pokazala neku vrhunsku igru, ali je i to bilo dovoljno za oslabljenu Hrvatsku, koja je propustila niz šansi za priključak u ovoj utakmici.

Desetkovane Hrvatice dobro su započele odlučni dvoboj i zahvaljujući sjajnoj Blažević i njezinih pet golova u 13. minuti bilo je 5-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tada Hrvatska ulazi u velike probleme, nekoliko promašenih zicera, isključenja u kratkom razdoblju i obrana vratarke Castellanos dovode Španjolsku u vodstvo od 9-5. Do poluvremena su naše imale šansu za samo jedan gol zaostatka, uspjele smanjiti na samo 9-12, a boljeg rezultata ih je koštala vrlo slaba realizacija u napadu u prvom dijelu, uz samo tri strijelca - Blažević (6), Debelić (2) i Turk (1).

Nisu se predavale

Odmah na početku drugog dijela Španjolska odlazi na pet golova prednosti (14-9), no Šoštarićeve djevojke se nisu dale, no svaki puta kada bi se primaknule, uslijedile bi pogreške u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48. minuti Španjolska dolazi do najveće prednosti, 23-17, i bio je to kraj svih nadanja u čudo. Uslijedila su četiri laka pogotka Španjolske za velikih 27-19, da bi dokraja ipak serijom 4-0 Hrvatska došla do podnošljivog poraza. 

Kod Hrvatske su najbolje bile Valentina Blažević (7) i Ana Debelić (4), dok je Španjolske predvodila Barbosa (6). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u zadnjem dvoboju u nedjelju igra s Austrijom.

60' - Gotova je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Ježić zabija svoj drugi gol na utakmici za 20-27.

56' - Evo i +8 u Alicanteu, 19-27 za Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - 19-26 - +7 za Španjolke, najviše do sad. Utakmica je prelomljena.

54' - Campos je zabila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Sedmerac za Španjolsku i novo isključenje, Larrisa Kalaus koja već ima isključenje od ranije. Ovo j njezino drugo.

52' - Katarina Ježić, dva naša vezana gola, prvi gol kapetanice. Ajmo sad djevojke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - 11 obrana, 46% ima Castellanos. Fantastično izdanje...

46' - 6 asistencija Larrise Kalaus, 3-3 za Turk. Bravo cure...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Kakav potez Ane Debelić, ovo je bilo prebrzo i za kameru. - 16-19.

44' - Još jednu priliku za -2 smo propustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Larrisa Kalaus zabija na prazan gol sa svoje polovice za -3 (12-15), pa je onda skinula Tea Pijević. E kad se tako igra, imamo se čemu nadati...

Image
Foto: Screenshot: RTL
Image
Foto: Screenshot: RTL

Turk loba golmanicu Španjolske.

34' - Španjolska ide na +5 (15-10, 3-1 u nastavku za Španjolsku).

31' - Počinje drugo poluvrijeme. Idemo po taj junački podvig!

30' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Španjolke vode 12-9, ali baš ničim nisu impresionirale. Ovih 12-9 je itekako dohvatljivo. Mogu to naše djevojke. Brine što su samo tri naše igračice zabijale u prvih 30 minuta, zabili smo samo 9 golova.

Image
Foto: Screenshot: RTL
Image
Foto: Screenshot: RTL

Kraljice šoka nabrijane protiv Španjolki na SP-u

28' - Fernandez je promašila sedmerca ali ono, preko gola daleko. Kao da se prepala Ivane Kapitanović. Ma neka, i je, neka se boji...

27' - Valentina Blažević je nezaustavljiva, šesti njezin gol.

26' - Tooooo, smanjili smo na -2 (8-10). Turk je iz kontre zabila. Igraju cure obranu opako dobro.

Image
Foto: RTL: Screenshot
Image
Foto: RTL: Screenshot

Turk iz kontre zabija za -2 Hrvatske (8-10)

25' - Ana Debelić zabija iz kontre nakon obrane Tee Pijević. To je Anin drugi gol na utakmici.

23 - Ježić promašuje s crte, 0-2 ima. Blažević i Debelić su jedine koje su zabile za Hrvatsku. Dobro još i stojimo na -3. Puno premalo za ovako važnu utakmicu.

21' - Hrvatice igraju stvarno dobru obranu, samo da još krene u napadu.

20' - Valentina Blažević nakon skoro 9 minuta zabija gol za Hrvatsku i to iz sedmerca. Po hitno joj se treba netko priključiti, Valentina je na pet golova.

Image
Foto: Screenshot: RTL
Image
Foto: Screenshot: RTL

19' - Bez gola smo sad 8 minuta.

16' - Posavec je uzela loptu, odmah akcija, kontra i Ježiććć.... Ne, ma ne, Castellanos uzima petu obranu. Ma to se mora zabiti...

15' - Šteta, izradili smo akciju, stvorili višak i promašili.

13' - Španjolke po prvi put imaju +2. 5-7. Ne smijemo sad pasti, krizni trenutak. Španjolska je u međuvremenu kompletna. Stali smo, igrali jako dobro do 11 minute, gol za gol, bili smo tu, vodili...

12' - 4-4 Valentina Blažević, kako cura igra večeras, strašno...

11' - Campos Costa zabija za 4-5 Španjolske. Zabijaju domaće igračice.

10' - Valentina Blažević zabija sedmerac za 4-4. Nije impresionirana Valentina Španjolkama.

9' - Prvo vodstvo Španjolski 3-4. Cabral je zabila iz kontre.

6' - Bravo Tea, treća obrana Pijević. To nam treba, to...

5' - Vodimo 2-1. Odlično igramo u obrani, Tea Pijević je dobra na golu.

3' - Gol, Ana Debelić iz tranzicije za 1-0 Hrvatske.

1' - Počela je utakmica. Sretno Kraljice šoka! Imamo prvi posjed.

20.11 - Snježana Petika za RTL je uoči utakmice rekla: "Nismo imali problema sa sastavljanjem ekipe, ali ovo čekanje, nikad ne znaš".

19.59 - Hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji prijeti ispadanje sa Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, a da bi to pokušale izbjeći prvo moraju pobijediti Španjolske s najmanje 3 gola razlike. Teška misija, bez adekvatnih rotacija na bekovim pozicijama, teško. No, vjerujemo u našu ekipu...

19.54 - Opet bespotrebna drama u reprezentaciji Hrvatske. Nakon Japana, Nenad Šoštarić opet je kasno prije utakmice doznao na koga može računati, odnosno rezultate PCR testa koji su došli manje od dva sata prije početka utakmice. Bili smo u stalnoj vezi sa ženskom rukometnom reprezentacijom, potvrdu o dolasku u dvoranu i rezultatima smo dobili u 19 i 19. Više o tome što se događalo u Španjolskoj danas poslijepodne čitajte - OVDJE.

19.19 - Nema novo zaraženih, sad smo dobili potvrdu.

19.17 - Još uvijek čekamo rezultate vjerodostojnijeg PCR testa iz Španjolske za hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju.

Hrvatske rukometašice se pripremaju za novi izazov na Svjetskom prvenstvu koji slijedi u petak (20:30 sati). Suparnice će biti rukometašice Španjolske, a ogled se igra u Torrevieji.

Na dan utakmice stigla je nova loša vijest. Zbog pozitinog testa na Covid već su ranije otpale su tri igračice - Ćamila MičijevićDora Krsnik Ivana Dežić, a na redovnom testiranju u petak ujutro pozitivna bila dva člana stručnog stožera.

Nakon tih pozitivnih rezultata cijela je reprezentacija morala napraviti PCR testove i sada čeka rezultate. Nalazi bi trebali stići oko 17 sati pa će izbornik Nenad Šoštarić tek nešto više od tri sata prije utakmice znati koje igračice ima na raspolaganju.

Vjera u prolazak

Pobjeda protiv Argentine pa dan predaha stigli su kao naručeni za hrvatsku reprezentaciju. No, vremena za odmor nema previše. Već u petak ih čeka najteža utakmica Svjetskog prvenstva, premda će izbornik Šoštarić, reći da je najlakša. I doista, obje teorije drže vodu. Ali, da je Hrvatska i kompletna, imala bi velikih problema da pobijedi domaćina Svjetskog prvenstva koji se vidi najmanje u polufinalu, ako ne i s naslovom svjetskog prvaka, jer iz Japana od prije dvije godine brani srebro.

Do sada su Španjolke na ovom prvenstvu redom u prvom krugu pobjeđivale Argentinu 29-13, Kinu 33-18 i Austriju 31-19 te na početku drugog kruga Japan 28-26. Dale su 121 pogodak što je prosjek od 30,25 po utakmici, a primile 76 ili u prosjeku 19 po susretu.

„U ovoj zadnjoj utakmici smo pokazale da i dalje znamo igrati rukomet. Ostavile smo srce na parketu i to je predivan osjećaj. Već smo računale sve kalkulacije i mi stvarno vjerujemo da možemo proći dalje. Moramo dobiti Španjolsku s plus 3, moramo dobiti Austriju, kao i Brazil sve svoje utakmice. Dokle god postoji šansa, a ona i dalje postoji, mi stvarno vjerujemo“, jasno je rekla Katarina Ježić.

Španjolke uspješnije

Hrvatska i Španjolska do sada su sedam puta igrale međusobno na velikim natjecanjima te Španjolke imaju pet pobjeda. Hrvatska je slavila jednom na svjetskom i jednom na Europskom prvenstvu. Obje pobjede bile su dosta davno i nemaju previše veze s aktualnom generacijom. Na SP 2007. godine Hrvatska je slavila 30-25 te na Europskom prvenstvu 2010. (23-22).

„Nekako vjerujem da bi nam Španjolke mogle najviše odgovarati od svih suparnica do sada, jer ipak igraju klasičan europski rukomet. Naravno da će biti teško, ali mi to možemo. Moramo napuniti baterije, taktički popraviti neke stvari i napravit ćemo sve kako bi slavile. Ima kod nas još dosta uspona ili padova, ali smatram da srce, glava i želja mogu sve“, dodala je Ježić.

Sličnog je pogleda na ovaj susret i Josipa Mamić koja je uoči utakmice protiv domaćina Svjetskog prvenstva rekla.

„Španjolska je domaćin i možda je to nekakva najveća njihova prednost prije ove utakmice. Ali, nakon što smo dobile Argentinu sve je nekako lakše. Ljepše smo spavale i veselije smo. U svakom slučaju je Španjolska top ekipa, no možda će nam to uistinu biti najlakša utakmica jer nemamo što za izgubiti. Igrat ćemo sa srcem i želimo pokazati svima da možemo. Zašto bi se predale prije početka dvoboja? Imamo želju pokazati svima da smo mi i dalje ona ista ekipa koja je oduševljavala na Europskom prvenstvu“, poručila je Josipa Mamić.

Kombinacija za prolazak

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije najbolje ekipe iz skupine, a Hrvatice još uvijek žive u nadi. Naime, morat će svakako pobijediti sve tri utakmice u skupini ako misle proći, s tim da Španjolke moraju izgubiti od njih i još najmanje jednu utakmicu.

Problem je što su Španjolke velike favoritkinje, a Hrvatskoj ne igraju Ćamila Mićijević, Dora Krsnik i Ivana Dežić, koje su na testiranju bile pozitivne na Covid-19.

Umjesto njih reprezentaciji su se priključile Tena Petika iz zagrebačke Lokomotive i Gabriela Gudelj iz čakovečkog Zrinskog.

Prijenos utakmice možete gledati na RTL2. Uvodna emisija počinje u 20 sati, a početak susreta je zakazan za 20.30.

Susret ćete moći pratiti u tekstualnom prijenosu na Net.hr-u.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo