IZBORNIK ŠOŠTARIĆ OTVORIO DUŠU / 'Hrvatska je siromašna, imamo novaca za samo 16 igračica, a jedna košta 7000 eura'

Image

U 2. kolu drugog kruga Hrvatska je izgubila od domaćina prvenstva u utakmici u kojoj se itekako osjetio izostanak zaraženih Mićijević, Dežić i Krsnik

10.12.2021.
22:20
VOYO logo

Hrvatske rukometašice poražene su od Španjolske s 23:27 te su tako izgubile sve šanse za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva kojemu je domaćin upravo Španjolska.

U 2. kolu drugog kruga Hrvatska je izgubila od domaćina prvenstva u utakmici u kojoj se itekako osjetio izostanak zaraženih Mićijević, Dežić i Krsnik, a u skraćenoj rotaciji igračica nije se moglo više od poraza. Španjolska nije pokazala neku vrhunsku igru, ali je i to bilo dovoljno za oslabljenu Hrvatsku, koja je propustila niz šansi za priključak u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cijelo vrijeme prodaju maglu'

Nakon utakmice oglasio se izbornik Nenad Šoštarić koji je imao štošta za reći o cijeloj organizaciji, ali i o hrvatskom sportu.

"Mi smo opet imali ludi dan, nismo trenirali, opet smo dobili rezultate u sedam sati... Cure su odigrale jako dobru utakmicu, ne mogu im ništa zamjeriti, ali kriterij suđenja nije bio isti, ja se ne mogu oteti dojmu. Ali nije to razlog našeg poraza. Cure su dale sve od sebe i ja im apsolutno na tome čestitam. Imali smo puno problema, igrali smo bez pet vanjskih igračica, ali i tako smo svima radili ogromne probleme", rekao je izbornik za RTL pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni nije žao jer sam ih ja pozvao, a Savez nema novaca da ih plati. Takvo nam je stanje u državi, htio sam 20 igračica, a njih je bilo 16. Svaka igračice košta 7000 eura. Ovo je apel hrvatskog sporta. Ljudi ne shvaćaju s kim se mi borimo, s kakvim nacijama. CIjelo vrijeme prodaju maglu rekreativnim sportom i studentskim sportom. Ako želimo nešto, onda moramo ulagati u to. Nemojte od nas tražiti da budemo tu najbolji u takvim uvjetima."

Progovorila je nakon utakmice za RTL i kapetanica Katarina Ježić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu reći samo da sam ponosna na sve nas, iznijeli smo utakmicu najbolje što smo mogli. Nije bilo lako ostajati u hotelu i misliti hoće li netko od nas biti pozitivan. Po meni je danas bio problem jer smo promašile puno zicera. Obrana je bila jako dobra i taj dio smo odradili jako korektno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo