NEĆE SE ŠTEDJETI / Goropadne Španjolke punom će snagom na Hrvatice: 'Ta nam je utakmica kao finale'

Image
Foto: IHF

Španjolska i Hrvatska sučelit će se u petak u 20:30 sati u južnom španjolskom gradu Torreveji gdje je domaćem sastavu dovoljan bod da izbori četvrtfinale

9.12.2021.
19:58
IHF
VOYO logo

Kapetanica španjolske rukometne reprezentacije Carmen Martín rekla je u četvrtak navečer kako susret protiv Hrvatske doživljava kao finale Svjetskog prvenstva. 

"Utakmicu protiv Hrvatske dočekujemo kao finale. Za nas je iznimno važno održati jednaku dinamiku kao u dosadašnjim utakmicama", izjavila je 33-godišnja Martín u obraćanju medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako da ćemo u ovom slučaju nastojati odigrati kao i dosad, odnosno dati sve od sebe", dodala je ta igračica koja igra na poziciji desnog krila. 

Španjolke su favoritkinje

Španjolska i Hrvatska sučelit će se u petak u 20:30 sati u južnom španjolskom gradu Torreveji gdje je domaćem sastavu dovoljan bod da izbori četvrtfinale dok hrvatske rukometašice moraju pobijediti kako bi produžile nadu za prolazak skupine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazale smo kako iz utakmice u utakmicu rastemo. Svaki put se osjećamo sve bolje, posebno u fazi obrane a to nam onda omogućuje da izlazimo u kontre", rekla je Martín. 

Španjolska je dosad pobijedila Argentinu 29:13, Kinu 33:18, Austriju 31:19 i u srijedu Japan 28:26. "Imamo dobar osjećaj. Čini mi se da ekipa konstantno podiže razinu", napomenula je kapetanica ekipe "Guerreras", odnosno "Ratnica" kako ih mediji nazivaju u Španjolskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatice pobjeđivale osam puta

One su popodne pogledale video isječke hrvatske reprezentacije, a onda trenirale u dvorani gdje će se igrati utakmica, izvijestio je Španjolski rukometni savez. Hrvatska i Španjolska su se dosad susrele 23 puta, od čega 12 puta u službenim utakmicama i 11 u prijateljskim.

Španjolke su slavile 15 puta a Hrvatice 8. Posljednji put su se susrele na Europskom prvenstvu 2018. godine u Francuskoj. Španjolska je tada pobijedila 25:18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo