Play ponuda

NEĆE SE ŠTEDJETI / Goropadne Španjolke punom će snagom na Hrvatice: 'Ta nam je utakmica kao finale'

Image
Foto: IHF

Španjolska i Hrvatska sučelit će se u petak u 20:30 sati u južnom španjolskom gradu Torreveji gdje je domaćem sastavu dovoljan bod da izbori četvrtfinale

9.12.2021.
19:58
IHF
Play ponuda

Kapetanica španjolske rukometne reprezentacije Carmen Martín rekla je u četvrtak navečer kako susret protiv Hrvatske doživljava kao finale Svjetskog prvenstva. 

"Utakmicu protiv Hrvatske dočekujemo kao finale. Za nas je iznimno važno održati jednaku dinamiku kao u dosadašnjim utakmicama", izjavila je 33-godišnja Martín u obraćanju medijima.

"Tako da ćemo u ovom slučaju nastojati odigrati kao i dosad, odnosno dati sve od sebe", dodala je ta igračica koja igra na poziciji desnog krila. 

Španjolke su favoritkinje

Španjolska i Hrvatska sučelit će se u petak u 20:30 sati u južnom španjolskom gradu Torreveji gdje je domaćem sastavu dovoljan bod da izbori četvrtfinale dok hrvatske rukometašice moraju pobijediti kako bi produžile nadu za prolazak skupine. 

"Pokazale smo kako iz utakmice u utakmicu rastemo. Svaki put se osjećamo sve bolje, posebno u fazi obrane a to nam onda omogućuje da izlazimo u kontre", rekla je Martín. 

Španjolska je dosad pobijedila Argentinu 29:13, Kinu 33:18, Austriju 31:19 i u srijedu Japan 28:26. "Imamo dobar osjećaj. Čini mi se da ekipa konstantno podiže razinu", napomenula je kapetanica ekipe "Guerreras", odnosno "Ratnica" kako ih mediji nazivaju u Španjolskoj. 

Hrvatice pobjeđivale osam puta

One su popodne pogledale video isječke hrvatske reprezentacije, a onda trenirale u dvorani gdje će se igrati utakmica, izvijestio je Španjolski rukometni savez. Hrvatska i Španjolska su se dosad susrele 23 puta, od čega 12 puta u službenim utakmicama i 11 u prijateljskim.

Španjolke su slavile 15 puta a Hrvatice 8. Posljednji put su se susrele na Europskom prvenstvu 2018. godine u Francuskoj. Španjolska je tada pobijedila 25:18.

Play ponuda
Play ponuda