Kriza prvaka / Kielce u velikim financijskim problemima: PSG sprema milijune za Cindrića?

Image
Foto: Marius Becker/DPA/PIXSELL

Kielce je već prodao Bombača, a i prije nego što odigra prvu utakmicu u dresu novog kluba na drugo odredište bi mogao Luka Cindrić

5.7.2018.
9:25
Marius Becker/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Uoči početka priprema za novu sezonu, u Kielceu, najboljem poljskom klubu i osvajaču Lige prvaka 2016., vlasnik nastoji iznaći rješenje za izlazak iz financijske krize.

Bertus Servaas, vlasnik i predsjednik kluba od grada je zatražio injekciju od 4,5 milijuna zlota (1 milijun eura). "Pred zidom smo. Klub ima velik dug. Prijeti nam bankrot. Proglasimo li ga mnogi igrači će otići, nećemo moći igrati Ligu prvaka ni poljsku 1. ligu. Uputio sam pismo gradskim vlastima. Naš brand vrijedi dovoljno da bi se grad okoristio", u intervjuu za poljski medij rekao je Servaas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko ne dobije financijsku pomoć, čelnik kluba će gradske vlasti pokušati nagovoriti da uđu u vlasništvo i okoriste se stvorenim brandom. Ne uspije li ni to, morat će proglasiti bankrot. Servaas je inače vlasnik naslovnog sponzora rukometnog kluba iz Kielcea. Njegova tvrtka Vive zapošljava 1.800 ljudi, a velik dio dobiti uložio je u klub.

I prijašnjih sezona Kielce je tražio gradsku pomoć, uvijek dobivši dva milijuna zlota, no, ovaj put je situacija puno ozbiljnija, ističe vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedom toga pojavile su se informacije da bi Kielce već mogao prodati Luku Cindrića, koji od nove sezone dolazi u klub. Podsjetimo, Cindrić je ugovor s Poljacima potpisao prije godinu dana, no dogovoreno je da sezonu 2017./2018. odigra u Vardaru.

Dio hrvatskih medija objavio je lažnu informaciju da je bogati PSG već ponudio četiri milijuna eura za Cindrića, što bi bio najveći transfer u povijesti rukometa. Servaas je to odlučno demantirao. "Nisam dobio nikakvu ponudu od PSG-a. Takvi napisi su besmislice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, PSG će u novoj sezoni voditi Raul Gonzales, zadnjih sezona Cindrićev trener u Vardaru, a navodno je njegova velika želja dovesti spomenutog hrvatskog igrača. Realno je, stoga, da PSG razmatra mogućnost otkupa Cindrića.

Za sada nema pouzdanih informacija iz klubova ima li tu nečeg ozbiljnog, no jedan takav transfer za Kielce bi značio spas, barem za iduću sezonu. Prodali su već Deana Bombača u Pick Szeged. Ostaje za vidjeti hoće li se trend nastaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unosna prodaja za Kielce bio bi Manuel Štrlek. Od hrvatskih igrača ondje su još Marko Mamić te vratar Filip Ivić. Na kraju prošle sezone umirovili su se Uroš Zorman i Karol Bielecki, no nije nemoguće da se Zorman predomisli i pomogne klubu igrom u još jednoj sezoni.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo