TRNOVIT PUT DO RIJA / Kaubojima neće biti lako: Danska će biti domaćin kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre

Image
Foto: pol2016.ehf-euro.com

Po završetku Eura saznala se skupina zajedno s Norveškom, Danskom i Bahreinom, a sada se zna i domaćin kvalifikacijskog turnira

4.2.2016.
9:39
pol2016.ehf-euro.com
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojenim trećim mjestom na Europskom prvenstvu u Poljskoj osigurala je nastup na Svjetkom prvenstvu koje će se početkom 2017. održati u Francuskoj, no za ovu godinu ostale su joj još jedne kvalifikacije. Kvalifikacije za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Po završetku Eura saznala se skupina zajedno s Norveškom, Danskom i Bahreinom, a sada se zna i domaćin kvalifikacijskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukometni savez uputio je zahtjev za domaćinstvom kavlifikacijskog turnira, ali Međunarodna rukometna federacija isto je dodijelila Danskoj koja je, kako kažu, zadovoljila sve postavljenje kriterije koji su usvojeni 19. prosinca 2015. na vijeću IHF-a. Tako će se izabranici Željka Babića za dva mjesta koja vode u Rio boriti u Herningu.

Kvalifikacijski turnir održat će se od 8. do 10. travnja 2016. , a Hrvatska isti otvara protiv domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska, Slovenija, Iran i Švedska mjesto na Olimpijskim igrama tražit će u Švedskoj (Malmö), dok će Poljska, Makedonija, Čile i Tunis zaigrati u Gdanjsku u Poljskoj.

Raspored utakmica:

8.4. 2016.
Norveška – Bahrein
Danska – Hrvatska

9.4.2016.
Danska – Norveška
Hrvatska – Bahrein

10.4.2016.
Bahrein – Danska
Hrvatska – Norveška

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo