KAUBOJI PONOVNO JAŠU: / Ovakva Hrvatska može srediti i Francuze!

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

U susretu 1. kola drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj, hrvatska reprezentacija je u Krakowu pobijedila Makedoniju 34:24 (17:13), ostavši u igri za plasman u polufinale.

21.1.2016.
22:20
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Hrvatska je baš kao i protiv Islanda sjajno ušla u susret. Odabranici Željka Babića su nakon deset minuta igre vodili s velikih 7:1 i usmjerili utakmicu prema svojoj pobjedi i osvajanju važnih bodova u borbi za polufinale. Hrvatska je u prvom poluvremenu imala i sedam razlike (15:8), no dojam je malo pokvaren u samoj završnici poluvremena kada je Makedonija smanjila zaostatak na četiri gola zaostatka (13:17). U prvom poluvremenu odlični su bili Marino Marić, Marko Kopljar i Marko Mamić s po tri gola, dok je Mirko Alilović sakupio sedam obrana. Ključ dobrog rezultata bila je i odlična obrana na Kiri Lazarovu koji u prvom dijelu nije zabio niti jedan pogodak.

Slišković najefikasniji

Na otvaranju drugog dijela Makedonija je smanjila na 14:17, no uslijedila je hrvatska serija 3:0 za novih šest razlike. U 37. minuti ponovo smo imali sedam golova viška (22:15), a dvije minute kasnije i plus osam (24:16). Na polovici drugog dijela Hrvatska je prvi put na utakmici imala i deset golova prednosti (28:18) koliko je bilo i na kraju susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

DAŠAK ATMOSFERE: Evo kako je izgledalo hrvatsko gaženje Makedonije

Image

DAŠAK ATMOSFERE: Evo kako je izgledalo hrvatsko gaženje Makedonije

Izbornik Babić je izrotirao cijelu momčad, a do pobjede su nas predvodili Ivan Slišković sa šest golova, te Marino Marić i Manuel Štrlek s po pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 11 obrana. Kod Makedonaca, koje vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan, najefikasniji su bili Dejan Manaskov sa sedam i Filip Kuzmanovski s četiri gola, dok njihov najbolji igrač Lazarov nije zabio niti jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu na Francuze

Novi ispit, možda i ključni u borbi za polufinale, hrvatski rukometaši imat će u subotu protiv Francuske koja je u četvrtak deklasirala Bjelorusiju 34:23 (20:15). Francuzi su sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješili u prvom poluvremenu koje su dobili 20:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vode Poljska, Norveška, Hrvatska i Francuska s po četiri boda, no Poljaci i Norvežani imaju susret manje. Na začelju su Makedonija i Bjelorusija bez bodova.

HRVATSKA - MAKEDONIJA 34-24 (17-13)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Stevanović, Alilović; Marić 5, Duvnjak 2, Kopljar 3, Gojun 1, Horvat 3, Karačić 3, Štrlek 5, Čupić 1, Kovačević, Mamić 3, Šebetić 2, Slišković 6, Cindrić, Brozović.

MAKEDONIJA: Ristovski, Dupjačanec; Manaskov 7, Stoilov 3, K.Lazarov, Mitkov 2, Jonovski, Mirkulovski 1, Markoski, Mojsovski 2, Pribak, Georgievski 3, F.Lazarov, Ojleski 2, Kuzmanovski 4, Peševski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo