KAUBOJI SU ODGOVORNI ZA KAOS U NJEMAČKOJ REPREZENTACIJI: / Prokop je bivši, stiže Duvnjakov dugogodišnji 'šef'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Prokop je na klupi Njemačke proveo tri godine, a s reprezentacijom mu je najveći uspjeh bio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu prošle godine

6.2.2020.
18:58
Profimedia
VOYO logo

Potres u njemačkoj rukometnoj reprezentaciji dogodio se desetak dana nakon kraja europskog prvenstva u rukometu. Nakon razočaravajućeg nastupa i petog mjesta na velikom natjecanju otkaz je na klupi Njemačke dobio sad već bivši izbornik Christian Prokop, objevio je njemački rukometni savez.

Prokopa će na mjestu izbornik a naslijediti nekadašnji trener Kiela Alfred Gislason koji je pet godina, sve do kraja prošle sezone, trenirao našeg Domagoja Duvnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VUJOVIĆ UOČI NASTAVKA LIGE PRVAKA: /

'Očekujem da će dvorana biti popunjena, pogotovo poslije srebra'

Kako piše njemački Sport1, utakmica koja je uništila Prokopa bila je upravo utakmica protiv Hrvatske u drugom krugu Europskog prvenstva. Njemačka je tijesno izgubila, ali ne samo utakmicu, nego i šanse za plasman u polufinale.

Tri godine bez medalje

Prokop je na klupi Njemačke proveo tri godine, a s reprezentacijom mu je najveći uspjeh bio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu prošle godine, kad su u utakmici za treće mjesto izgubili od Francuza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja napomenuti da je Prokop 2017. doveden kao „vatrogasac“ njemačkog rukometa koji je nakon zlata 2016. godine na Europskom prvenstvu doživio brodolom i ispadanje u osmini finala Svjetskog prvenstva 2017. godine od Katara.

Njemačka će plasman na OI pokušati izboriti na kvalifikacijskom turniru u Berlinu od 17. do 19. travnja, a suparnici će joj biti Slovenija, Švedska i Alžir. Na OI će dvije prvoplasirane reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno će plasman na OI u Parizu tražiti i Hrvatska kojoj će suparnici biti Francuska, Portugal i Tunis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo