KAUBOJI NAKON VELIKE DRAME IZBORILI FINALE: / Červarovi izabranici srušili Španjolce u produžecima

Image

Kauboji će u finalu zaigrati s reprezentacijom Tunisa.

29.6.2018.
16:13
VOYO logo

Hrvatski rukometaši plasirali su se u finale 18. Mediteranskih igara u Tarragoni. Kako javljaju iz HRS-a u dramatičnom susretu su nakon produžetaka slavili protiv domaćina Španjolske s 31:32 i tako dobili priliku boriti se za zlato i nadmašiti uspjeh s prošlih Mediteranskih igara u turskom Mersinu 2013. kada je Hrvatska bila srebrna.

Obje momčadi krenule su čvrsto u susret pa se niti jedna nije uspijevala rezultatski odvojiti. Igralo se gol za gol sve do posljednjih šest minuta prvog poluvremena. Do te 24. minute Hrvatska je bila ta koja je imala minimalno vodstvo koje su Španjolci stalno morali sustizati. Najbolji u tome je bio Aitor Arino koji je u prvom dijelu postigao pet pogodaka. Izabranike Line Červara sjajno je vukao mladi Halil Jaganjac koji je također pet puta iz jednako toliko pokušaja gađao mrežu Španjolaca u prvih pola sata. U 24. minuti Hrvatska je prva odvaja na +2 (9:11) pogotkom Davida Mandića. Tu se našima otvorilo i u zadnjoj minuti Marin Šipić pogađa za 15:12 i pa hrvatski rukometaši na poluvrijeme nose prednost od tri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presudnu golovi

U nastavku se Hrvatska odvojila na +4 pogocima Marina Šipića i Lovre Jotića. Međutim, Španjolci su pojačavali ritam i polako počeli sustizati zaostatak. imala je Hrvatska 18:15 nakon pogotka Josipa Božić Pavletića, ali serijom od tri zgoditka koju je zaključio Iosu Goni Hispanosi su došli do izjednačenja. Božić Pavletić i Jotić vraćaju na +2 (20:18), ali Španjolska je stalno bila “za vratom”. U 54. minuti Angel Fernandez donosi svojoj momčadi vodstvo 25:24, ali odgovorili su Jaganjac i Jakov Vranković čiji pogoci vraćaju naše rukometaše u vodstvo. Do samog kraja je bilo neizvjesno, u posljednju minutu ušlo se s 27:27, a hrvatski rukometaši imali su zadnji napad koji ne koriste pa se otišlo u produžetke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvih pet minuta rezultat je i dalje bio poravnat (29:29), no u drugom produžetku Mandić i Tin Kontrec zabijaju za pobjedu Hrvatske i plasman u finale Mediteranskih igara.

Najbolji strijelac bio je Halil Jaganjac s devet pogodaka, a po pet su dodali David Mandić i Jakov Vranković. Kod Španjolske se istaknuo Aitor Arino sa sedam pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kauboji će u finalu zaigrati s reprezentacijom Tunisa koja je u polufinalu svladala Tursku 28:21 (15:18). Finalni susret je na rasporedu u nedjelju, 1. srpnja, od 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo