JE LI HRVATSKA LJUTNJA OPRAVDANA? / Reakcije iz Danske i Njemačke mnoge će naljutiti, posebice onaj dio u kojem im je to smiješno

Image
Foto: AFP

'Mogu razumjeti frustracije Hrvata...'

23.1.2019.
9:10
AFP
VOYO logo

Zemlje organizatori Svjetskog rukometnog prvenstva koje je u tijeku čude se razočaranju i teškim riječima izbornika hrvatske reprezentacije Line Červara i njegove pratnje nakon utakmice u kojoj je Hrvatska izgubila mogućnost nastupa u polufinalu. Utakmica je to protiv Njemačke (suorganizatora natjecanja) koju su vodili suci iz Danske (suorganizatori natjecanja).

Bilo je spornih situacija u toj utakmici, čak je i danski sudački par kojeg čine Martin Gjeding i Mads Hansen priznao pogreške. Točnije, Gjeding je rekao "nisam trebao čak niti puno puta pogledati snimku da se uvjerim da sam pogriješio", a Hansen dodao da "malo utječe na vas kada napravite nešto krivo, utječe na naš ponos i profesionalizam u koji ulažemo iz dana u dan, ali smo i svjesni kako to ide uz ovaj posao i kako su pogreške, tako i u suđenju u rukometu, prisutne i sastavni dio posla."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IHF UZVRATIO UDARAC HRVATSKOJ! /

Izbornik i igrači napali suce, stigao žestok odgovor o kojem će još biti riječi

Image
IHF UZVRATIO UDARAC HRVATSKOJ! /

Izbornik i igrači napali suce, stigao žestok odgovor o kojem će još biti riječi

Červarova strelica

Posipanje pepelom dvojca kojeg će hrvatski navijači zapamtiti nastavak je priče u kojoj je izbornik Červar sve nazvao 'krađom i legalizacijom lopovluka' te 'povredom olimpijske povelje' istaknuvši pritom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je ona moja tvrdnja da su oni 'najbolji' najopasniji. Oni najviše znaju i najviše mogu oteti. Već tri utakmice sude Njemačkoj, nikako ne može biti da dva organizatora postoje, a jedan sudi drugome."

Nijemci misle drugačije

Njemački i danski mediji, jasno, imaju drugačiji pogled na cjelokupnu stvar. Premda će, navode Sportske novosti, njemački Sport1 dati za pravo Hrvatskoj da se požali navodom da je 'istina da je balkanska momčad bila češće pod pritiskom u napadu jer su suci stalno dizali ruke i prijetili suđenjem pasivnog napada. Kod njemačkih napada to ipak nije bio slučaj', navode i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li hrvatska ljutnja opravdana? Pogledajte broj isključenja, Hrvatska ih je imala četiri i nema se posebnog razloga žaliti. Njemačka ih je imala pet, a neka su u prvom poluvremenu u najmanju ruku bila upitna. Što se tiče sedmeraca, Njemačka je imala jedan više od Hrvatske i tu ne može biti govora o nekoj velikoj prednosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istom su tragu misli i njemački igrači pa tako pivot Hendrik Pekeler napominje:

"Prekršaj u napadu koji je Hrvatskoj suđen na kraju utakmice je odluka koja je bila 50-50, mogla je otići na obje strane. Mogu razumjeti frustracije Hrvata, ali ne mislim da je u cijeloj utakmici bilo puno spornih odluka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijevi vanjski Steffen Fäth još je sigurniji u sve:

"Mogu se samo nasmijati. Možemo raspravljati o tome je li suđenje bilo dobro ili loše, ali ne mislim da je bilo koja od momčadi ozbiljno oštećena. Treba biti oprezan s izjavama o prijevari."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ista poruka stiže i iz Danske

Poruka iz Danske je poruka njihova legendarnog vratara Kaspera Hvidta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suci su bili pod velikim pritiskom i griješili su, ali po svemu što smo vidjeli, mislim da su sudili jako dobro. Njemačka je, primjerice, u prvom poluvremenu imala pet isključenja, a Hrvatska samo dva. Nemoguće je biti sudac i ne griješiti. Možda im onda trebamo dati neke dodatne alate. Utakmica je bila tijesna i u takvoj situaciji jedna odluka puno znači", kazao je Hvidt dodavši da razumije frustraciju Davora Dominikovića koji je sve nazvao odvođenjem rukometa u grob te dodao da su Hansen i Gjeding napravili pogrešku dosudivši Hrvatskoj prekršaj u napadu u posljednjim trenucima ogleda.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo