'Izlete nam riječi kojima u crkvi nema mjesta'

'Svjestan sam da se i na TV snimkama nekad može steći privid da se svađamo tijekom utakmice. Priznajem da nam ponekad promaknu i riječi kojima u školi ili u crkvi nema mjesta.

4.2.2012.
11:03
VOYO logo

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža se nakon osvajanja bronce na EP-u Srbiji još jednom osvrnuo na događaje iz susjedne države, a progovorio je i o razlici u tretmanu vrhunskih sportaša i svom odnosu s Ivanom Balićem.

"Bio bih bogat čovjek sa 1450 eura penzije. Nažalost, kod njih je sve uređeno, a kod nas je na snazi degradacija uspjeha i sporta. Tijekom EP-a u Srbiji razgovarao sam s našim resornim ministrom Jovanovićem i on je obećao da će se to i kod nas ubrzo regulirati. Nadam se da će zaista biti tako, da se Hrvatska oduži svojim zaslužnim sportašima, da im vrati 'identitet'", kazao je za Jutarnji list Goluža koji je ovako prokomentirao 'teret' nasljednika Line Červara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znao sam kolika mi je odgovornost i u što ulazim. No, nikad mi se nije bio cilj natjecati s Linom ili bilo kim drugim. Znao sam da ulazim u igru u najgorem trenutku, no bio sam hrabar i drago mi je da je tako. Imam dva olimpijska zlata, sanjam i izborničko, no ja sam prije svega realist", tvrdi Goluža o čijem se odnosu s Balićem puno pričalo:

"Nesporazuma između mene i Balića nema. Naša je kvaliteta to što pričamo. Uvijek ću cijeniti mišljenje svakog igrača. Naravno, bilo bi glupo reći da na isti način razgovaram s Balićem i s malim Hrvojem Batinovićem. Uzeo sam njih dvojicu samo kao primjer. Uvijek ću izvan terena rado sjesti i raspraviti s Ivanom, Vorijem... Svjestan sam da se i na TV snimkama nekad može steći privid da se svađamo tijekom utakmice. Priznajem da nam ponekad promaknu i riječi kojima u školi ili u crkvi nema mjesta. Ipak, sve je to rečeno i napravljeno u žaru borbe, u afektu. Nikad nitko u reprezentaciji nije omalovažio i uvrijedio suigrača. Nekad izgleda ružno, ali sve je to samo posljedica gladi za pobjedom koju imaju igrači. Ne treba sve uzimati zdravo za gotovo. Dok oni grizu, psuju, luduju, ne trebamo brinuti za naš rukomet. Tek kad ne bude tako, nećemo osvajati medalje", kaže Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Europsko prvenstvo u rukometu 2012

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo