IZBORNIK U OČAJU: / 'Ako ne izvučemo pouku iz ovog teškog poraza, bolje da ne idemo na Euro'

Image

Hrvatski rukometaši su danas u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije doživjeli najteži poraz u povijesti.

9.1.2016.
20:45
VOYO logo

S +15 slavila je i Rusija 1998. godine, a težak poraz izazvao je nevjericu u redovima hrvatskih rukometaša koji su samo dan ranije svladali Sloveniju 31:30.

"Ako ne izvučemo pouku iz ovako velikog poraza, onda je bolje da ne idemo u Poljsku", rekao je izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRAMOTA U KOPRU: /

Slovenci očitali lekciju hrvatskim rukometašima uoči Eura

Image
SRAMOTA U KOPRU: /

Slovenci očitali lekciju hrvatskim rukometašima uoči Eura

Igrali bez Duvnjaka

U prvom poluvremenu "kauboji" su donekle uspjeli parirati Sloveniji i na odmor su otišli sa samo dva gola zaostatka (12-14). No, u drugom dijelu hrvatski rukometaši, oslabljeni zbog neigranja Domagoja Duvnjaka, propisno su se osramotili, čak 21 minutu, odnosno u razdoblju od 37. do 58. minute, nisu uspjeli zabiti pogodak. Slovenci su drugo poluvrijeme dobili sa 18-5.

Manuel Štrlek sa 4 i Zlatko Horvat sa 3 gola bili su najefikasniji kod Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Poraz nije realan'

"Normalno da ovako veliki poraz nije realan, i sigurno da nije ugodno, osobito zato jer je to zadnja pripremna utakmica prije odlaska na Europsko prvenstvo, no ako svi izvučemo pouku, i igrači i ja kao izbornik, da je važna svaka lopta i da je važan pristup, onda će biti u redu", istaknuo je Babić.

Image

Hrvatska otvara Euro protiv Bjelorusije, a pred Babićem, kojemu će to, kao hrvatskom izborniku, biti prvo veliko natjecanje, još je puno posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo tražiti razloge zašto smo se raspali, zašto nismo imali udarac izvana, zašto smo radili tehničke pogreške", dodao je izbornik.

Vujović: Hrvati, budite mirni

Riječi utjehe stigle su sa slovenske strane koju vodi trener Zagreba Veselin Vujović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti je Hrvatska toliko loša, niti smo mi toliko dobri. Nama je išlo sve, a hrvatskoj reprezentaciji malo toga. Ima dana kada je bolje ne izaći na teren i danas je, čini se, bio takav dan za Hrvatsku. Neigranje Duvnjaka, nedostatak ambicije i potrošak energije u sinoćnjoj utakmici doveo je do ovakvog rezultata. Poručio bih hrvatskoj javnosti i izborniku Babiću da budu mirni, jer Hrvatska ima dobru momčad i neka vjeruju u ono što rade. Ovaj poraz treba uzeti kao opomenu, jer bolje je da se to dogodilo sada, negoli na EP", rekao je Vujović.

Image
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo