SVJETSKI PRVACI / Izbornik reprezentacije rukometa na pijesku za RTL.hr: 'Žrtva ovih igrača dovela je do naslova svjetskih prvaka '

Image

Podsjetimo, juniorska reprezentacija je postala također svjetski prvak prije tjedan dana.

27.6.2022.
9:04
VOYO logo

Hrvatska muška reprezentacija je u grčkom Heraklionu postala prvak svijeta u rukometu na pijesku pobjedom 2-0 (24:22, 22:18) u setovima u tijesnoj utakmici protiv Danske. Bila je to treća utakmica u samo dva dana. Nakon što su jučer ujutro savladali Norvešku u četvrtfinalu, poslijepodne su bili bolji i od domaćina Grka s 2-1 u setovima.

Image
Bravo majstori /

Hrvatska je svjetski prvak! Pobjedom protiv Danske reprezentacija u rukometu na pijesku došla do trećeg zlata

Image
Bravo majstori /

Hrvatska je svjetski prvak! Pobjedom protiv Danske reprezentacija u rukometu na pijesku došla do trećeg zlata

Prvi set protv Danaca je bio izuzetno tijesan jer se do samoga kraja igralo gol za gol no u završnici prvog seta Hrvatska uspijeva doći do prednosti koja se pokazala presudnom. U drugom setu je ipak bilo nešto lakše. Vratar hrvatske reprezentacije je obranio nekoliko važnih udaraca skandinavskih šutera, a naši napadači su bili sigurni te je naposljetku na stranu Hrvatske otišao i drugi set kao i ukupna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj veliki uspjeh za hrvatski rukomet na pijesku, ali i hrvatski rukomet opčenito komentirao je izbornik reprezentacije Mladen Paradžik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Završili smo ovaj turnir na najbolji mogući način, s Dancima smo zadnjih godina vodili velike bitke. Obrana je bila izvanredna, Valentaković, Leko i Đukes su sjajno odigrali, nakon toga je i golman Marković obranio svoje. Napad je zabio svoje, dosta smo im se lako prilagodili ovaj put i na kraju je utakmica ispala kontrolirana", izjavio je Paradžik za RTL.hr, pa nastavio

"Njihovi igrači su priznali da smo zasluženo pobijedili, bez ikakve mrlje i to je ono što nas najviše veseli jer nema ljepšeg osjećaja nego kada ti protivnik čestita tako. Moram pohvaliti sve igrače koji su se pripremali za ovo natjecanje. Svako od njih je dao veliki dio svog slobodnog vremena jer većina od njih nitko ne živi od rukometa. Njihova velika žrtva dovela je do ovog rezultata i to stvara zajedništvo koje je došlo do izražaja. Dečki su stvarno ginuli jedan za drugoga i ovo je jedan veliki uspjeh. Nakon juniora došlo je vrijeme za seniore i iz Grčke nosimo dvije zlatne medalji i sigurno će nam ostati u lijepom sjećanju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo