Bravo majstori / Hrvatska je svjetski prvak! Pobjedom protiv Danske reprezentacija u rukometu na pijesku došla do trećeg zlata

Image

Finalni dvoboj u Heraklionu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 18 sati po srednjoeuropskom vremenu, a bit će ga moguće pratiti putem prijenosa na YouTube kanalu Svjetske rukometne federacije (IHF) i na RTL.hr

26.6.2022.
18:10
VOYO logo

Hrvatska muška reprezentacija je u grčkom Heraklionu postala prvak svijeta u rukometu na pijesku pobjedom 2-0 (24:22, 22:18) u setovima u tijesnoj utakmici protiv Danske. Bila je to treća utakmica u samo dva dana. Nakon što su jučer ujutro savladali Norvešku u četvrtfinalu, poslijepodne su bili bolji i od domaćina Grka s 2-1 u setovima.

Prvi set je bio izuzetno tijesan jer se do samoga kraja igralo gol za gol no u završnici prvog seta Hrvatska uspijeva doći do prednosti koja se pokazala presudnom. U drugom setu je ipak bilo nešto lakše. Vratar hrvatske reprezentacije je obranio nekoliko važnih udaraca skandinavskih šutera, a naši napadači su bili sigurni te je naposljetku na stranu Hrvatske otišao i drugi set kao i ukupna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
rukometna priča /

Rukomet na pijesku - budući olimpijski sport u kojem je ispred Hrvatske samo jedna reprezentacija, a igrao ga je i izbornik Horvat

Image
rukometna priča /

Rukomet na pijesku - budući olimpijski sport u kojem je ispred Hrvatske samo jedna reprezentacija, a igrao ga je i izbornik Horvat

Našim rukometašima je to treće zlato iz pet finala koliko su ih igrali do sada. Hrvatskim rukometašima je ovo četvrti uzastopni nastup u finalima svjetskih prvenstava, a prvi puta se dogodilo da nam protivnici nisu Brazilci. Do sada su Hrvati uzimali zlata u Cadizu 2008. i u Budimpešti 2016., a Brazilci su bili bolji 2014. na domaćem terenu u Recifeu i na posljednjem SP-u 2018. u ruskom Kazanju.

Podsjetimo, juniorska reprezentacija je postala također svjetski prvak prije tjedan dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

Hrvatska - Danska 2:0 (24:22, 22:18)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska muška reprezentacija u rukometu na pijesku igra u finalu Svjetskog prvenstva protiv Danske. Nakon što su savladali Norvešku u četvrtfinalu s 2-0 u setovima, a potom i domaćina Grčku u polufinalu susreću se sa skandinavskom supersilom koja je u drugom polufinalu savladala branitelje naslova Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Oni znaju sve o nama, mi znamo sve o njima i to će biti rukometni klasik kao i u finalu Europskog prvenstva prošle godine. Nadam se da ćemo ove godine mi biti ti koji će uzeti zlato", izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Ivan Jurić.

Hrvatskim rukometašima je ovo četvrti uzastopni nastup u finalima svjetskih prvenstava, a ukupno peti. U sva dosadašnja četiri finala suparnici su im bili Brazilci. Hrvatski rukometaši su slavili 2008. u Cadizu i 2016. u Budimpešti, a Brazilci su bili bolji 2014. na domaćem terenu u Recifeu i na posljednjem SP-u 2018. u ruskom Kazanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo