IZBORNIK OTKRIO KAKO JE HRVATSKA USPJELA SVLADATI SRBIJU: / 'Oni su jaka ekipa, svi igraju po jakim klubovima, ali...'

Image
Foto: PROFIMEDIA

U drugoj fazi natjecanja Hrvatska će uz Norvešku imati početnu prednost pred ostalim reprezentacijama

8.12.2020.
21:30
PROFIMEDIA
VOYO logo

Hrvatske rukometašice trijumfirale su u još jednoj neizvjesnoj završnici te pobjedom 25-24 (14-14) nad Srbijom završile prvu fazu natjecanja na Europskom prvenstvu s tri pobjede te u drugu fazu prenose maksimalna četiri boda.

"Osjećamo se predobro, fenomenalno, presretne smo, pomalo iscrpljenje i psihički i fizički. Napravile smo ogroman posao u prvoj fazi, sad ćemo se odmoriti tri dana, smiriti", izjavila je nakon velike pobjede Ćamila Mičijević koja je sa pet pogodaka bila drugi strijelac hrvatske reprezentacije u dvoboju sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio", rekao je izbornik Nenad Šoštarić koji je posebno pohvalio igru u obrani svoje ekipe, koja je na kraju donijela prevagu, kako na kraju prvog poluvremena, tako i u završnici utakmice.

Image
Foto: Profimedia

Croatia celebrate after winner over Serbia during the EHF EURO 2020 European Women's Handball preliminary round match between Serbia and Croatia at Sydbank Arena in Kolding in Denmark, on December 8, 2020.. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix),Image: 574540810, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

'Znamo što nas čeka'

"Uspjeli smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj fazi natjecanja Hrvatska će uz Norvešku imati početnu prednost pred ostalim reprezentacijama, jer će startati s maksimalna četiri boda. Iz skupine D je Njemačka prenijela dva boda, a Rumunjska nijedan. Prve dvije reprezentacije nakon druge faze natjecanja plasirat će se u polufinale i biti u borbi za odličja.

"Znamo što nas čeka u drugoj fazi, dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se i nadamo se što boljem plasmanu", poručila je Ćamila Mičijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo