Kvalifikacije za EURO / Izbornik Nenad Šoštarić zrači optimizmom pred ogled s Češkom: 'Bit ćemo dodatno oslabljeni, ali smo spremni za ono što nas čeka'

Image
Foto: IHF

Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije otkrio je plan za izuzetno bitan dvoboj protiv Čehinja u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo

23.4.2022.
16:55
IHF
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je u vrlo važnom ogledu uzvratila Ukrajinkama za poraz iz prvog kruga te s 26:19 napravila korak prema plasmanu na Europsko prvenstvo. No ta pobjeda je tek polovica posla u ovom reprezentativnom ciklusu, jer ih u nedjelju čeka reprezentacija Češke.

Kraljice šoka su porazile Čehinje u prvom ogledu s 26:24 te bi vjerojatno osigurale put na kontinentalnu smotru ako bi ponovile sličan rezultat. Dan prije tog ogleda izbornik Nenad Šoštarić je o nadolazećoj utakmici govorio s mnogo samopouzdanja, ali i respekta prema protivnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Povrijedila nam se i Krsnik'

"Mi imamo još jedan trening gdje ćemo neke stvari detaljizirati. Pogledali smo video njihove utakmice s Francuskom i naše utakmice s njima koju smo odigrali u Zlinu. I apsolutno smo spremni za ono što nas očekuje. Ja sam rekao da je i ona prva utakmica bila odlučujuća, jer da smo tada izgubili ne bi više imali šanse. Isto tako je i ova utakmica odlučujuća", kazao je izbornik, a onda otkrio kako i onako desetkovana ekipa ima i dodatne probleme.

Image
Kvalifikacije za EURO /

Čeka ih utakmica odluke, a Kraljice šoka poručuju: 'Naš forte je obrana, a valjda ćemo i zabit nešto'

Image
Kvalifikacije za EURO /

Čeka ih utakmica odluke, a Kraljice šoka poručuju: 'Naš forte je obrana, a valjda ćemo i zabit nešto'

"Bit ćemo dodatno oslabljeni, jer nema Krsnik koja ima povredu trbušnog zida te će biti tri do četiri tjedna odsutna. Vidjet ćemo što će biti s Ćamilom Mičijević međutim sve ostale koje su tu će dati sve od sebe i ja sam siguran da ćemo se mi sutra veseliti", rekao je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zabile su jednoj Francuskoj 31 gol'

Također se osvrnuo i na ponešto izmijenjenu češku reprezentaciju u odnosu na posljednji ogled te iznenađujuću pobjedu Čehinja protiv moćne Francuske.

"Češka je promijenila to što su doveli Ivetu Koresovu koja je njihova najbolja igračica u posljednjih desetak godina uz Jerabkovu. Ona se sad vratila u Češku, rodila i igra u Baniku iz Mosta. Ona je mozak njihove reprezentacije. U toj priči su malo jači i to je vidljivo iz toga što su jednoj Francuskoj zabile 31 gol, ma da je Francuska tu utakmicu zaista loše odigrala", rezimirao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je otkrio i što će biti presudno u utakmici koja čeka naše reprezentativke i što treba učiniti kako bi se došlo do važne pobjede.

"Mi moramo igrati kao ekipa i ne možemo se osloniti na neke individualne eskapade. Jednostavno moramo biti maksimalno agresivni u fazi obrane i trčati u napadu. Trebamo se puno kretati i napadati prostor, a ne igrača. Ne smijemo ulaziti u tučnjavu i gledati da igračice šutiraju bez faula", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plasman na Euro je izuzetno bitan'

Naposljetku je izbornik Nenad Šoštarić otkrio zašto je iznimno važno da se Hrvatska plasira na Europsko prvenstvo.

"Ja se zaista nadam da ćemo proći jer je ovo utakmica koja znači kontinuitet hrvatskog ženskog rukometa na velikim natjecanjima što smatram da je jako bitno. U nekoj fazi možemo biti defetisti i reći, nije važno ovo Europsko prvenstvo, puno je važnije Svjetsko jer nas ono vodi na Olimpijske igre no u ovoj fazi mislim da je jako važno. Na taj način dolazimo u situaciju da mlađim igračicama možemo dati priliku da stječu iskustvo te tako proširiti bazu", zaključio je.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo