Smireni izbornik /

Izbornik Horvat za RTL: 'Mislim da smo ih previše respektirali na početku i tu su se oni odvojili'

Hrvatska je odigrala utakmicu iznad pčekivanja. Nažalost ipak nije bilo dovoljno portiv Olimpijskih prvaka. Pogledajte što o utakmici kaže izbornik Hrvoje Horvat.

13.1.2022.
22:45
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija 22-27 (11-13) porazom od Francuske započela je svoj nastup u skupini C na Europskom prvenstvu u Szegedu.

Ivan Čupić sa šest i Tin Lučin s četiri gola predvodili su Hrvatsku, dok su Hugo Descat sa sedam i Dika Mem sa šest golova bili najefikasniji kod Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je i bez Duvnjaka, Cindrića i Marića pružila dobar otpor favoriziranoj Francuskoj iako je loše započela dvoboj.

Nakon utakmice s našom Ines Godom Forjan razgovarao je izbornik Hrvoje Horvat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Francuzi su bili strpljivi, smireni i niti u jednom trenu nisu dali da im se približimo. Mislim da smo ih previše respektirali na početku i tu su se oni odvojili. Osjetio se taj respekt na otvaranju, ali mi je drago da se nismo predali nego da smo se borili do kraja dok smo imali snage" - osvrnuo se Horvat na loš početak naše reprezentacije.

Utakmice sa Srbijom uvijek su posebno teške i čvrste


"Kada je obrana bila gusta, dobra i agresivna, zabijali smo i golove. Bilo je perioda gdje je obrana izgledala fantastično. Moramo cijeniti više loptu u napadu, što se tiče trčanja, kada smo stizali rezultat dobro smo se vraćali u obranu."- komentirao je izbornik Horvat segmente naše igre

Hrvatskoj sada slijedi odlučujuća utakmica protiv Srbije, a Horvat se dotaknuo i te utakmice

"Utakmice sa Srbijom uvijek su posebno teške i čvrste. Prije te utakmice moramo izanalizirati greške i popraviti stvari koje nisu dobre. Bit će to jedna teška utakmica i moramo se dobro odmoriti, smiriti i staviti loše stvari iza sebe, onda će stožer odlučiti kako dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Srbija igraju u subotu 15. siječnja a utakmicu možete pratiti na RTL-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo