IZBORNIK ČERVAR NAJAVIO SRAZ SA SRBIJOM: / Otkrio tko će igrati protiv Srba pa izjavio - 'Neki su bili skeptici prema nama'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dan nakon utakmice pred novinare je izašao Lino Červar i najavio utakmicu sa Srbijom

12.1.2020.
12:09
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u Grazu Bjelorusiju s 31-23 (15-10) u dvoboju 2. kola A skupine EURA. Nakon početne pobjede protiv Crne Gore (27-21), hrvatski rukometaši su uverljivim trijumfom nad Bjelorusijom stigli nadomak plasmana u drugu fazu.

Hrvatska je krenula fenomenalno u dvoboj, vrlo brzo su hrvatski rukometaši napravili veliku razliku od pet golova, a zatim je došlo do neobjašnjivog pada koncentracije, što su Bjelorusi iskoristili i smanjili na minimalan zaostatak.Ipak,dokraja poluvremena "Kauboji" su još jednom zaigrali ozbiljnije i s uvjerljivih pet golova otišli na odmor. Početkom drugog dijela, kao i u dvoboju s Crnogorcima, Hrvatska je "prelomila" utakmicu i stigla do deset razlike prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOLUŽA OBJASNIO ZAŠTO JE IVANO BALIĆ IZNENADA OTIŠAO IZ REPREZENTACIJE: /

'Ogriješio bih dušu kad bih to rekao'

Image
GOLUŽA OBJASNIO ZAŠTO JE IVANO BALIĆ IZNENADA OTIŠAO IZ REPREZENTACIJE: /

'Ogriješio bih dušu kad bih to rekao'

'Neki su bili skeptici'

Dan nakon utakmice pred novinare je izašao Lino Červar i najavio utakmicu sa Srbijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se više igralo, to smo se više dizali. Neki su bili skeptici za naš nastup na Euru. Međutim, što je tu je. Danas imamo fitness trening, sutra ćemo trenirati s loptom. Nastojat ćemo ravnomjerno rasporediti minutažu protiv Srbije, da ovi što su manje igrali dosad nastupe", otkrio je Červar.

"Cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije. Imaju odlične vratare, braću Ilić, Radivojevića, Marsenića, Zelenovića... To je jedna reprezentacija koju poštujem i neovisno o svemu nije mi svejedno kako će završiti ta utakmica. Ali moramo gledati i vidjeti igrače koji su bili najviše angažirani kroz ove utakmice i malo ih sačuvati. Moramo paziti da odemo nepobjeđeni iz Graza, ali moramo paziti i na igrače. Čekaju nas još četiri utakmice i dug je put. Ne trebamo se zanositi", kazao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan za Srbiju? "Pazite. Mi djelujemo kao team. Bez obzira što imamo jake individualce. Publika nas je nosila i to je nekim igračima dodatni motiv, ali neki su i promašivali jer su se željeli dokazati, no moraju skupiti iskustva. Nemam primjedbi na ekipu", veli Červar.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

11.01.2020., Stadthalle Graz, Graz - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Bjelorusija. Izbornik Hrvatske Rukometne Reprezentacije Lino Cervar. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

BIVŠI IZBORNIK KOMENTIRAO IGRU HRVATSKE: Goluža svašta primijetio u igri Kauboja, pa onda progovorio o škakljivoj temi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će braniti?

Nakon Červara za stol je sjeo Marin Šego. "Zadovoljan sam, obje utakmice odigrali smo na visokom nivou. Jučer se malo slavilo, sutra već igramo sa Srbima. Imalo smo malo vremena da se opustimo i regeneriramo, ali ništa previše".

"Vratari Srbije? Dva su to dobra golmana, ne znam u kakvoj su formi, nismo još stigli gledati utakmice. Imaju Srbi dobre igrače, ali mi imamo jako dobru obranu i rješavamo dobro vanjske šuteve. Tko će braniti sutra? Ašanin je u dobroj formi, izbornik će odlučiti tko će igrati", kazao je Šego.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međusobno se dobro poznajemo sa Srbima, a poznato je da je naboj poseban na toj utakmici", završio je Šego.

Image
Image

Croatia's goalkeeper Marin Sego and and Croatia's Luka Stepancic (L) react after the IHF Men's World Championship 2019 Group B handball match between Croatia and Macedonia at the Olympic Hall in Munich on January 14, 2019. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Publika je nevjerojatna

Zatim je na red došao Igor Karačić. "Prezadovooljan sam s utakmicama i s timskom igrom. S Bjelorusijom je bilo onako kako smo i zacrtali s izbirnikom. Svi smo dali svoj doprinos. Odlična obrana, Šego na golu. Ovo je putokaz kako Hrvatska treba igrati. Sada idemo u Beč, dobro se pripremiti, ali prvo moramo odigrati sa Srbijom, koja je utakmica s velikim nabojem, ali nažalost po Srbiju i nas utakmica nije ni od kakvog značaja. Mi nećemo kalkulirati, možda će izbornik nešto isprobavati", veli Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozljeda? Ha još me reže, ali iz dana u dan je bolje", kaže Karačić.

Publika protiv Srbije, bit će puna arena hrvatskih navijača... "Svakodnebvno nas ljudi pitaju za karte, ali mi smo nemoćni, eventualno obitelji i prijatljima. Ali nevjeroijatno je da imamo ovakvu podršku navijača u stranoj državi. Lakše nam je igrati pred takvom publikom, nadamo se da će tako biti i dalje na natjecanju", kazao je Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

11.01.2020., Stadthalle Graz, Graz - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Bjelorusija. Igor Karacic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

"Hrvatska se puno puta poskliznula do sada. Desila nam se Švedska u Hrvatskoj, ovdje to nismo dopustili sa Bjelorusima. Ne znam gdje je prije bio problem, ali naučit ćemo nešto iz svojih grešaka. Imamo igrače koji mogu sami riješiti utakmicu", kazao je Karačić.

"Individualne nagrade nakon utakmice? Ma nama to nije bitno. Svaku drugu utkamicu netko drugi osvoji, nama je najvažniji team", kazao je Igor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne razmišljam sada o Francuzima i drugom dijelu ždrijeba. Potući će se oni, potući ćemo se i mi, a ako se sretnemo sretnemo se", veli Karačić.

U ponedjeljak od 20 i 30 igramo protiv Srbije. I tu ćete utakmicu moći gledati UŽIVO putem TV ekrana na kanalima RTL-a koji uključuju televizijske programe RTL i RTL 2 te digitalnu platformu RTLplay, a moći ćete ju tekstualno pratiti i na portalima Net.hr, RTL.hr te Sportnet. Uoči dvoboja emitirat će se emisija “Vrijeme je za rukomet” u kojoj će stručne komentare dati Petar Metličić i Drago Vuković, dok ćete nakon utakmice moći pogledajti završnu analizu iz RTL-ovog studija…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo