rukometni Mozart / Ivano Balić 'bocnuo' jednog od najboljih rukometaša svih vremena: 'Ovako izgleda olimpijsko zlato'

Image

Ivano Balić dobio je zadatak od EHF-a da bude narator kratkog filma o legendarnoj Švedskoj rukometnoj reprezentaciji.

19.1.2022.
15:46
VOYO logo

EHF svakodnevno izbacuje kratke filmove u kojima nas legendarni rukometaši upoznaju s drugim legendarnim igračima i momčadima. Ivano Balić dobio je priliku ispričati javnost o najboljoj ekipi devedesetih godina.

Švedska rukometna reprezentacija ili popularni "The Bengan Boys" dominirali su svjetskim rukometom devedesetih godina prošlog stoljeća. Tri godine za redom bili su Europski prvaci, a jednom svjetski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđani su bili predvođeni sjajnim igračima. Magnus Wislander, Tomas Svensson, Ljubomir Vranješ, Staffan Olsson i ostatak Bengan Boysa bili su jedna od najdominantnijih ekipa u povijesti rukometa. 

No ipak, ostali su bez onog najvažnijeg odličja. Olimpijsko zlato za njih je ostala nepoznanica. Jedna od najpopularnijih rukometnih legendi kaže kako će se Staffan Olsson, poznat po svojoj dugoj gustoj kosi, ošišati kada Švedska osvoji olimpijsko zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivano Balić sjajno se uhvatio za tu legendu te u filmu iskomentirao kako Olssonov frizer još čeka. Zatim je Ivano Balić izvadio olimpijsku zlatnu medalju, pokazao je pred kamerom i rekao:

"Olimpijsko zlato je stvarno posebno, želiš vidjeti moje?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivano je tako pokazao najvažniju rukometnu medalju za Hrvatsku, zlato iz Atene iz 2004.godine

Cijeli film možete pogledati OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo