ISLANDSKI NOVINAR NE MOŽE SE NAČUDITI HRVATIMA: / 'Jednom sam vidio Balića da to radi. Poslije bi s pola snage pospremio sve u džep'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixel

Hrvatska rukometna reprezentacija od 20.30 sati s Islandom igra drugu utakmicu grupne faze Europskog prvenstva.

14.1.2018.
12:40
Goran Stanzl/Pixel
VOYO logo

Islandski novinar Henry Birgir Gunnarss objavio je na dan utakmice s Hrvatskom reportažu iz Splita u kojoj je ponajviše pozornosti posvetio, kako on smatra, zaostaloj navici stanovnika, ali i sportaša.

"Hrvatska je veličanstvena sportska nacija, ali dolazak u Hrvatsku vratio me desetljećima unatrag. Ne samo da su u toj zemlji svi pušači nego su tamo izrazito svjesni potreba pušača. Nema naznaka da ta nacija pokušava smanjiti broj pušača. Jako je teško i zamorno pronaći restoran u kojem se ne puši. Moji roditelji su pušili dok sam odrastao i mislio sam da sam s tim završio", počinje tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je nevjerojatno je koliko hrvatskih sportaša puši. Nije neuobičajeno vidjeti veliki broj hrvatskih igrača kako piju kavu i puše cigarete. Ne zaboravimo, hrvatska je veličanstvena sportska nacija. Dok sam dolazio ovdje čitao sam o velikim uspjesima njihovih momčadi i sportaša. Ovo je velika sportska nacija", navodi novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balić ga šokirao

"Jednom sam vidio njihovu veliku rukometnu zvijezdu Ivana Balića kako puši. U to je vrijeme bio najbolji igrač na svijetu. Nevjerojatno talentiran. Izašao bi s pola snage na parket i onda bi sve pospremio u džep. To je bilo uvredljivo. Uvijek je blistao i pobrinuo bi se da Hrvatska pobijedi. On je jedan od genijalca koje ste voljeli mrziti. Naši dečki nekoliko su puta stradali zbog njega. To je bilo prilično iritantno", piše islandski novinar pa najavljuje susret.

Image
Image

05.01.2018., Spaladium Arena, Split - Prijateljska rukometna utakmica, Hrvatska - Crna Gora. Ivano Balic. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Hrvatska ima toliko dobre sportaše da rijetko kada očekujem pobjedu protiv njih. Sada 11 tisuća navijača stoji iza njih. Ne očekujem pobjedu, ali nadam se da će dečki odigrati dobru utakmicu. Velika je razlika između dviju zemalja, unatoč pobjedi naše nogometne momčadi. Bilo bi odlično kada bi me iznenadili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo