NIŽE POBJEDE / Zlatni iz Atlante radi sjajan posao u BiH: Srušio Sloveniju i došao na korak do Eura

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Bosna i Hercegovina je pobijedila Sloveniju i došla blizu plasmana na Euro

28.4.2023.
12:24
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Irfan Smajlagić u rujnu prošle godine preuzeo je rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Image
POVIJESNI POTHVAT /

Autonomna pokrajina od 50.000 stanovnika korak do plasmana na Europsko rukometno prvenstvo

Image
POVIJESNI POTHVAT /

Autonomna pokrajina od 50.000 stanovnika korak do plasmana na Europsko rukometno prvenstvo

Legendarni hrvatski reprezentativac koji je bio dio momčadi koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. doveo je BiH na korak do plasmana na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u četvrtak su Zmajevi bili bolji od Slovenije 27-26 te tako stigli do treće uzastopne pobjede nakon dva poraza na otvaranju kvalifikacija. Imaju šest bodova, baš kao i Crna Gora, koja će ih dočekati u posljednjem kolu. Na vrhu je Slovenija sa sedam bodova, dok je na začelju Kosovo bez bodova. Na Euro idu dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, te četiri najbolja trećeplasirana. Gotovo sigurno trećeplasirani iz ove skupine igrat će u Njemačkoj 2024.

"Stvaramo selekciju momčadi i sistem igre koji ovisi i o protivniku. Ne možemo očekivati na Europskom prvenstvu da dobijemo protivnika slabijeg od sebe. Okolnosti su uvijek nekakve drugačije, ali bazično moramo biti pravi i napredovati iz dana u dan", rekao je Smajlagić pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorimo o vrhunskim momčadima. Igra se 60 minuta i dovoljno je da uđete u crnu rupu i gubite četiri razlike. To nam se dogodilo u Sloveniji gdje smo imali podnošljiv rezultat, a onda su nas razbili nakon četiri brza gola. To i jest kvalitet te reprezentacije. Za takvu igru morate imati sistem i igrače."

Smajlagića i BiH sada čeka Crna Gora koju s klupe vodi još jedan legendarni hrvatski rukometaš Vlado Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će puno lakše. S ovom pobjedom smo se plasirali na EURO i psihološka zadrška bit će odstranjena. Nastavljamo kontinuitet stvaranja reprezentacije. Bit će to zahtjevno putovanje", zaključio je Smajlagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo