IDEMO KAUBOJI: / Večeras ponovite igru kao protiv Islanda!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras u 20.30 u Krakowu igra protiv Makedonije prvu utakmicu drugog kruga Europskog prvenstva.

21.1.2016.
7:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Od hrvatskih reprezentativaca u Poljskoj, na SP-u je utakmicu igralo njih jedanaest, a kod Makedonaca dvanaest igrača. Tada je Ivan Čupić zabio devet, a Domagoj Duvnjak pet, dok je Kiril Lazarov postigao sedam za Makedoniju. U studenome 2015. Zlatko Horvat je postigao sedam za igrače izbornika Željka Babića, dok je Žarko Peševski postigao šest za momčad Ivice Obrvana.

Obrvan je trenirao Babića

Obrvan i Babić se odlično poznaju. Obojica rođeni u Metkoviću (makedonski izbornik je stariji šest godina), bili su i suigrači u Metkoviću, a jednu je sezonu Obrvan bio i trener Babiću. Prošle godine na SP-u Obrvan je izgubio od bivšeg suigrača Slavka Goluže, možda ove bude više sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonci su se u drugi dio natjecanja plasirali kao treći u skupini A. Poraženi su od Francuske 30:23 i Poljske 24:23, a pogotkom Dejana Manaskova sekundu prije kraja utakmice došli su do remija sa Srbijom i prolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazarov je najbolji strijelac Makedonije

Kiril Lazarov (36) je najbolji strijelac Makedonaca s 21 pogotkom iz 42 pokušaja, dok je Dejan Manaskov drugi sa 16 pogodaka iz 24 pokušaja. Prvi vratar Borko Ristovski je na 25 posto obrana (27 obrana od 107 udaraca).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko Alilović je vratar s većom minutažom u hrvatskoj selekciji i on je na 26 posto obrana (20-78), dok Ivan Stevanović ima 37 posto (14 od 38). Od strijelaca, Ivan Čupić je zabio 17, a Marino Marić i Manuel Štrlek po 12 golova. Hrvatski igrači dobili su 17 puta po dvije minute isključenja, a Makedonci 12 puta.

Makedonija će biti oslabljena protiv Hrvatske, ali i protiv ostalih momčadi u drugom krugu. Danilo Brestovac, Obrvanov pomoćnik u Chamberyju i reprezentaciji, prema dogovoru je mogao ostati dio kraja prvog kruga, jer klub ne može biti toliko dugo bez dva trenera (Obrvan je prvi trener kluba).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo