Hrvatski junak otkrio novi recept za put do trona!

Izbornik hrvatskih rukometaša Slavko Goluža bio je zadovoljan igrom svojih izabranika koji su u 2. kolu skupine B na Svjetskom prvenstvu u Kataru svladali Tunis s 28:25.

17.1.2015.
19:29
VOYO logo

Utakmica protiv Tunižana bila je iznimno teška, dugo su naši slamali otpor suparnika, ali na koncu su uzeli dva boda, a to je, tvrdi Goluža, najvažnije.

"Trebala nam je ova pobjeda, s njom smo jako puno napravili. Čestitam svojim igračima na iznimno dobro odigranoj utakmici i pohvaljujem naše divne navijače. Što se tiče utakmice, Tunis se morao vaditi na nama i puno je bolje odigrao nego protiv Makedonije (poraz 33:25, op. a.). U prvom smo poluvremenu imali malu crnu rupu zbog nekoliko brzopletih reakcija u napadu, u drugom smo dijelu nepotrebno dobili dva isključenja zaredom, ali bitno je da smo u takvoj situaciji uspjeli održati prednost. Poslije toga smo mirno kontrolirali utakmicu", naglasio je Goluža u izjavi za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u nekoliko navrata imala tri ili četiri gola prednosti, ali dopuštala je Tunižanima da se vrate u igru.

"To je rukomet, danas se igra jako brzo, ali ima tu i naših pogrešaka. Trebamo igrati malo duže napade s više koncentracije, ne smijemo vezati pogrešku na pogrešku. No, sve u svemu, moramo biti zadovoljni, sve ide po planu. Bez obzira što su naši glavni igrači iznijeli najveći teret, bit će u nedjelju dovoljno vremena za odmor, a kombinirat ćemo sastav i u utakmici protiv Irana u ponedjeljak", zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kao i dan ranije u pobjedi protiv Austrije, ponovno je prvi hrvatski strijelac bio Ivan Čupić (osam golova). Očito je naše krilo dobro raspoloženo na startu natjecanja.

"Ekipa radi dosta za mene, većina toga ulazi u gol, ali stvarno nije bitno tko zabija, nego da pobjeđujemo. Ne mogu reći da igramo super i da letimo po terenu, ali u dvije smo utakmice uzeli četiri boda, a za dva dana nastavljamo tamo gdje smo stali", rekao je Čupić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo popraviti sve pomalo, i obranu, i napad, i u tranziciju. Zadnja smo dva turnira otvarali odlično i od prve bismo utakmice igrali fenomenalno, letjeli bismo po terenu, a na kraju bismo se ugasili. Evo, malo smo to promijenili, pa ćemo vidjeti. Neće biti lako u tri preostale utakmice u skupini, imamo još tri dana do dvoboja protiv Makedonije u kojem bi se trebalo odlučivati o prvom mjestu, a vjerujem da će ono biti naše."

POLUFINALE - 30. siječnja (petak) Poljska - Katar Francuska - Španjolska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA POREDAK OD 5. DO 8. MJESTA - 30. siječnja (petak) Hrvatska - Njemačka Danska - Slovenija

ZA 3. MJESTO - 1. veljače (nedjelja) FINALE - 1. veljače

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ODIGRANO:

ČETVRTFINALE - 28. siječnja (srijeda) HRVATSKA - Poljska 22:24 Katar - Njemačka 26:24 Slovenija - Francuska 23:32 Španjolska - Danska 25:24

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OSMINA FINALA: 25. siječnja (nedjelja): HRVATSKA - Brazil 26:25 (13:15) Slovenija - Makedonija 30-28 (16-15) Austrija - Katar 27-29 (14-13) Španjolska - Tunis 28-20 (18-9)

26. siječnja (ponedjeljak): Egipat - Njemačka 16-23 (8-12) Švedska - Poljska 20-24 (11-10) Francuska - Argentina 33-20 (16-6) Island - Danska 25-30 (10-16)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice Hrvatske u skupini: 16. siječnja (petak): Hrvatska - Austrija 32:30 17. siječnja (subota): Hrvatska - Tunis 28:25 19. siječnja (ponedjeljak): Hrvatska - Iran 41:22 21. siječnja (srijeda): Hrvatska - Makedonija 29:26 23. siječnja (petak): Hrvatska - BiH 28:21

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo