HRVATSKA U LOVU NA KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE: / Evo što treba Kaubojima, ovo su zapravo fantastične vijesti

Image
Foto: AFP

Veliko iznenađenje trebalo bi se dogoditi da Hrvatska propusti kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju

23.1.2019.
9:59
AFP
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će večeras protiv Francuske susret za koji smo se nadali da će imati drugačiji predznak u odnosu na aktualno stanje. Hrvatska, naime, neće vidjeti polufinale Svjetskog prvenstva pa i ogled protiv aktualnog svjetskog prvaka i nema onu draž koju bi imao da je u pitanju utakmica za nešto više.

Ipak, valja podsjetiti da je Hrvatska na SP stigla s misijom hvatanja kvalifikacija za Olimpijske igre, ne s misijom osvajanja svjetske medalje. Kriteriji su spušteni davno prije odlaska na rukometni Mundijal i zapravo je cilj pred ostvarenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IHF UZVRATIO UDARAC HRVATSKOJ! /

Izbornik i igrači napali suce, stigao žestok odgovor o kojem će još biti riječi

Image
IHF UZVRATIO UDARAC HRVATSKOJ! /

Izbornik i igrači napali suce, stigao žestok odgovor o kojem će još biti riječi

Nema drame

Nižući kalkulacije što bi se trebalo dogoditi da Hrvatska ne ostvari ono čemu se nadala RTL piše o scenarijima koji su potrebni Kaubojima za ispunjenje cilja. Navodi se tako da 'čak i da izgubimo od Francuske, da Brazil pobijedi Island, a Španjolska Njemačku, igrat ćemo s velikom vjerojatnošću u kvalifikacijama za OI u Tokiju', a onda prelazi u razradu scenarija.

Ovako...

U prvom scenariju navodi se pretpostavka da će sve europske reprezentacije igrati do utakmice za sedmo mjesto te time i dati Europi dodatna dva mjesta na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre. Osim u slučaju nekog čuda, a pritom se kao primjer navodi eventualni uspjeh Slovenije, netko od njih gotovo sigurno će biti i europski prvak sljedeće godine i već imati mjesto u kvalifikacijama. Bude li svjetski prvak ujedno i europski, otvara se mjesto da na Igre izravno ode i drugoplasirana momčad s Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U suprotnom, objašnjava se, ako svjetski prvak ne bude nagodinu i europski, onda sljedeća najbolje plasirana europska reprezentacija s rukometnog Mundijala ima mjesto u kvalifikacijama. Jasno, uz uvjet da ih je europski prvak osigurao kroz SP. Dakle, samo u slučaju, uzeto za primjer, slovenskog europskog zlata osmi s ovog Svjetskog prvenstva ne bi u travnju 2020. vadio vizu za Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazuje se u nastavku da 'Europljani moraju popuniti još dva mjesta, pa na sljedećem Euru moramo pronaći još dvije reprezentacije. Ako prvih osam u Austriji, Švedskoj i Norveškoj budu i osam najboljih sa SP-a, onda će u kvalifikacije ići deveta i deseta.'

...ili ovako

Postoji i drugi scenarij, podsjeća isti izvor i objašnjava da ako Hrvatska završi na petom mjestu i igra utakmicu za deveto, a Brazil s Mađarskom za sedmo, niti tu ne bi trebalo biti velike drame. U tom bismo slučaju morali navijati za Brazil na Panameričkim igrama čiji pobjednik ide izravno na Igre u Tokio. Brazil bi u tome, zaključuje se, jedini mogli spriječiti Argentinci, ali i to teško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo