HRVATSKA RUKOMETAŠICA OTKRILA ŠTO IH JE POSEBNO MOTIVIRALO ZA OSVAJANJE BRONCE: / 'On nam je dao dodatnu ljutnju...'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Prije ovogodišnjeg Eura, Hrvatska je na posljednja dva europska prvenstva (2016, 2018), bila posljednja, 16

21.12.2020.
16:40
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ispisala je povijest i u domovinu se vratila s prvom medaljom. Broncom osvojenom na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Image
TVORAC HRVATSKOG ČUDA PO DOLASKU U ZAGREB OTKRIO SVOJ KRAJNJI CILJ: /

'Napravili smo strašnu stvar, ali imam jedan san...'

Image
TVORAC HRVATSKOG ČUDA PO DOLASKU U ZAGREB OTKRIO SVOJ KRAJNJI CILJ: /

'Napravili smo strašnu stvar, ali imam jedan san...'

Najveći je to uspjeh ženskog reprezentativnog rukometa. Koliko je ovo veliki rezultat možda i najbolje otkriva podatak kako je Hrvatska na posljednja dva europska prvenstva (2016, 2018), bila posljednja, 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz domovine su otišle tiho i skromno, a vratile se s prvom medaljom u povijesti ženskog rukometa. "Kraljice šoka", kako su se prozvale, šokirale su sve i izrežirale jednu od najljepših i najvećih sportskih priča u sumornoj 2020. godini.

Ispisale povijest

Medijima se nakon slijetanja u Zagreb obratila reprezentativka Katarina Ježić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala svima na neograničenoj podršci koju smo dobivali iz dana u dan. Nismo očekivali da ćemo dogurati ovako daleko. Ovaj kolektiv, stožer, medicinski tim, nešto što se ne može objasniti riječima. Ispisali smo povijest zato što smo to zaslužili. Nitko nije uspio napraviti ovakvu atmosferu i momčad. Uspjeli smo i mislim da nitko od nas još nije svjestan koliki je to uspjeh i što znači ispisati povijest hrvatskog ženskog rukometa", prenosi njenu izjavu HRT.

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Doček rukometašica u Zagrebu

"Tek za par dana kada se sve smiri ne bude telefon zvonio od 0-24 sata, tek onda ćemo shvatiti što smo napravili. Nitko nije vjerovao u nas. Mi smo vjerovali, ali nismo vjerovali da možemo doći ovako daleko. Poslije prve pobjede protiv Mađarske, osjetile smo neku energiju koja nas gura naprijed i nakon toga nismo stale. Samljele smo svakoga tko je došao na put. Teško je vjerovati u sve to jer su to neki snovi za koje sam mislila da se neće ostvariti. Snovi se ostvaruju ako ih dovoljno jako želiš i ako si strpljiv", poručila je Ježić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesni uspjeh

Valentinu Blažević iznenadili su ljudi koji su ih dočekali u zračnoj luci, iako nikakav doček nije bio organizira znog situacije s pendemijom koronavirusa.

"Mislile smo da će nas dočekati par novinara ispred aviona i to je sve. EHF nas je proglasio "Kraljicama šoka". Nakon poraza nismo pognule glave jer smo znale da smo ostvarile nešto povijesno i da smo zaslužile, nema veze što je bio poraz, nama to nije bilo sramota ,nego da idemo dalje", rekla je pa otkrila što im je dalo dodatnu motivaciju u borbi za broncu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danski izbornik nam je dao ogromnu motivaciju, pobijedili bi, ali on nam je dao dodatnu ljutnju."

Pogled u budućnost

Hrvatska reprezentativka Dejana Milosavljević otkrila je da je u utakmici za treće mjesto u ekipi proradio inat zbog načina na koji su o njima pisali Danski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda je proradio još neki inat nakon što su svi danski mediji podcjenjivački se postavili. Jednostavno smo rekle da je ovo utakmica za nas i da ćemo uživati, dati sve od sebe kao i do tada", rekla je pa poručila da se nada boljim danima za hrvatski ženski rukomet:

"Mislim da je ženski rukomet u Hrvatskoj dosta podcijenjen u odnosu na muški, ali niti rezultati nam dosad nisu baš išli na ruku. Nadam se da će ovo sve okrenuti i da će se sve dići na višu razinu te da ćemo ostvarivati bolje rezultate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo