HRVATSKA NAKON 15 GODINA NIJE FAVORIT ZA MEDALJU: / Ipak, budite uvjereni, ako padne Island nitko nije siguran

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska danas otvara Svjetsko rukometno prvenstvo utakmicom protiv Islanda

11.1.2019.
17:25
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Došao je trenutak istine, Lino Červar skratio je popis na 16 imena i s njima doputovao u Munchen. Pripreme su prošle dosta dobro, pale su Crna Gora i Italija na Croatia Cupu i što je najvažnije – nitko se nije ozlijedio. Islanđani su autsajderi u ovoj utakmici, ali nisu bez šanse. Najveće ime im je izbornik Gudmundur Gudmundson koji je odveo Dansku do olimpijskog zlata u Riju pa zatim Bahrein do finala Azijskih igara.

Hrvatska reprezentacija ima puno novih, manje poznatih igrača te je po prvi put u 15 godina van uskog kruga favorita. Hrvatska je tek sedmi favorit i spekulira se da bi ovo moglo biti natjecanje na kojem će Kauboji ostvariti najlošiji rezultat zadnjih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici protiv Islanda, većina predviđa laganu pobjedu hrvatskih rukometaša, ali oni pozivaju na oprez. Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak ističe da je najveća snaga Islanđana što kažnjavaju svaku izgubljenu loptu.

"Sigurno moramo odigrati jako dobru obranu, agresivnu i pokretljivu kako bismo postigli što više lakih golova. S druge strane u napadu moramo biti jako pametni, ne smijemo lako gubiti lopte jer će oni kazniti svaku takvu situaciju. Jako su brzi, imaju strašnu kontru i polukontru, tako da ih moramo umiriti i igrati naš rukomet", rekao je Duvnjak u najavi utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAUBOJI PODIŽU ATMOSFERU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: /

'Ponos je biti Hrvat! Neka vide da nas ima!'

Image
KAUBOJI PODIŽU ATMOSFERU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: /

'Ponos je biti Hrvat! Neka vide da nas ima!'

Nismo favoriti za medalju

Sličnog mišljenja je i Luka Cindrić. "Island je vrlo nezgodan protivnik, a pogotovo zato što nam dolazi u prvoj utakmici turnira. Islanđani su ostali bez lijevog krila Sigurdssona, koji je jedan od njihovih najboljih i najiskusnijih igrača, i to je dosta veliki hendikep za njih. Palmarsson je njihov glavni igrač i sigurno će nam zadavati probleme, a moramo obratiti pozornost i na njihove kontre i polukontre zbog kojih ćemo se morati brzo vraćati u obranu", naglašava igrač poljskog Kielcea.

Kauboji će, osim sa Islandom, snage u grupi odmjeriti još sa Španjolskom, Islandom, Makedonijom, Bahrainom i Japanom. Kako su Hrvati tek sedma momčad natjecanja prema kladionicama, ne čudi ni da je koeficijent na zlato Kauboja čak 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se primjetiti kako i hrvatskoj javnosti vlada nikad mirnija atmosfera pred veliko rukometno natjecanje, zapravo, osjeća se doza ravnodušnosti. Očito je da i navijački puk osjeti kako Hrvatska više nije tamo gdje je nekad bila, a samim time i euforija je nikad manja. Ipak, uvjereni smo, ako Kauboji dobro otvore protiv Islanda očekivanja će odmah porasti i navijačka podrška postat će bezuvjetna. A onda je zbilja sve moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo