HRVATSKA DOZNALA SUPARNIKA U FINALU: / Čeka stari poznanik i jedina reprezentacija ja nas je zaustavila na ovom Euru

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Finalni obračun Hrvatske i Španjolske u Stockholmu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 16.30 sati

24.1.2020.
22:18
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Rukometaši Hrvatske u nedjeljnom finalu Europskog prvenstva u Stockholmu igrat će protiv Španjolske, branitelja naslova osvojenog prije dvije godine u Zagrebu, koja je u drugom polufinalu nadigrala reprezentaciju Slovenije sa 34-32 (20-15).

Image
[VIDEO] 'OVDJE NITKO NIJE NORMALAN': /

Mandić divljao u kadi punoj leda, Kauboji zapjevali svoju omiljenu pjesmu

Image
[VIDEO] 'OVDJE NITKO NIJE NORMALAN': /

Mandić divljao u kadi punoj leda, Kauboji zapjevali svoju omiljenu pjesmu

Španjolci su se prvi put odvojili na tri pogotka prednosti u 19. minuti, koju su do poluvremena povećali na +5 (20-15) i održavali je do 54. minute. U samoj završnici Slovenci su stigli do zaostatka od jednog pogotka, ali je golom Alexa Dujshebaeva Španjolska zapečatila prolaz u svoje drugo uzastopno finale Europskog prvenstva, a ukupno šesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pobjedu Španjolaca najzaslužniji su bili Angel Fernandez, Raul Entrerrios i Dujshebaev svaki sa po šest pogodaka. Strijelce Slovenije predvodio je Jure Dolenec sa sedam golova, a šest je postigao Blaž Janc.

Image

24.01.2020., Tele 2 Arena, Stockholm - Europsko rukometno prvenstvo, pulufinale, Spanjolska - Slovenija. Jorge Maqueda Pena, Alex Dujshebaev Dobichevaeva, Ferran Sole Sala. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je u prvom polufinalu pobijedila Norvešku sa 29-28, ali tek u drugom produžetku. U osnovnom dijelu utakmice rezultat je bio 23-23, a nakon prvog produžetka 26-26, kad je Domagoj Duvnjak realizirao sedmerac izboren u posljednjoj sekundi. Pobjedu Hrvatskoj donio je Željko Musa pogotkom četiri sekunde prije završetka drugog produžetka. Duvnjak je sa osam pogodaka bio najbolji igrač utakmice, a šest golova postigao je Marino Marić. Marin Šego je imao 11 obrana. Norvežanima nije pomoglo 10 pogodaka Sandera Sagosena, kao ni 14 obrana Bergeruda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni obračun Hrvatske i Španjolske u Stockholmu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 16.30 sati, dok će se Slovenija i Norveška za brončano odličje boriti već u subotu od 18.30 sati.

Hrvatska je dosada osvojila pet medalja na europskim prvenstvima, srebra 2008. i 2010. te bronce 1994., 2012. i 2016. Španjolci u svojoj trofejnoj riznici imaju naslov prvaka Europe s prošlog EP-a u Hrvatskoj, kad su u finalu nadigrali Švedsku, te još četiri srebra i dvije bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija bila finalist 2004. kad je bila domaćin EP-a i tada je osvojila jedinu medalju na EP-u, dok su aktualni dvostruki svjetski doprvaci Norvežani još uvijek bez odličja na europskim smotrama, jer su 2016. u Poljskoj izgubili utakmicu za broncu od Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo