HORVAT, DUVNJAK I STEPANČIĆ KOMENTIRALI SKUPINU S FRANCUZIMA I SRBIMA: / Svi izrazili jednu veliku želju

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu u skupini odigrati 13.

6.5.2021.
19:32
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski rukometaši će prvi dio natjecanja na Europskom prvenstvu 2022. odigrati u skupini C kojoj je domaćin Szeged, a suparnici će joj biti reprezentacije Srbije, Francuske te Ukrajine, odlučeno je u četvrtak ždrijebom u Budimpešti.

Domaćini rukometnog Eura, koji je na rasporedu od 13. do 30. siječnja sljedeće godine, su Mađarska i Slovačka. U borbu za odličja krenut će 24 reprezentacije koje će biti raspoređene u šest skupina, a igrat će se u Szegedu, Debrecenu, Budimpešti, Bratislavi i Košicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ždrijeba oglasili su se hrvatski izbornik Hrvoje Horvat te hrvatski reprezentativci Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić, a obojica su izrazili veliku želju za povratkom navijača na tribine.

'Protiv Francuske će odlučivati nijanse'

"Ovo je za nas velik izazov. Otvaranje s Francuskom će biti jako zanimljiva utakmica, tu će odlučivati nijanse, ali ćemo ovaj put, nadajmo se, imati naše navijače. Mi Hrvati imamo velika srca i lako praštamo, ali ne zaboravljamo. Skupina je teška, s jednom Srbijom koja se digla, pitat će se nešto tu i Ukrajinu. To je Euro, nema lakih utakmica. Svaka utakmica od prve će biti mini polufinale", rekao je Horvat pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo mi reprezentacija koja najviše ovisi o našem osmom igraču odnosno navijačima. Nadam se da će ova situacija oko pandemije dotad smiriti. Mađari već puštaju navijače na tribine i mislim da se naši navijači polako mogu pakirati i spremiti na veselje u prvom mjesecu“, zaključio je Horvat.

Image
ŽDRIJEB RUKOMETNOG EURA ODJEKNUO JE U SRBIJI: /

Pogledajte kako su tamošnji mediji reagirali kad su doznali da igraju protiv Hrvatske

Image
ŽDRIJEB RUKOMETNOG EURA ODJEKNUO JE U SRBIJI: /

Pogledajte kako su tamošnji mediji reagirali kad su doznali da igraju protiv Hrvatske

'Domaći teren' u Szegedu

Svoje viđenje ovog ždrijeba dao je i hrvatski reprezentativac Luka Stepančić te kapetan Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna jako zanimljiva grupa je pred nama. Kao i uvijek, ono što ponavljamo je da se nadamo da ćemo biti zdravi i spremni. Vidjeli smo već puno puta dosad na Europskom prvenstvu nema slabog protivnika tako da će svaka utakmica biti zanimljiva i teška. Naravno, mi moramo misliti samo na nas, moramo se dobro pripremati i ne smijemo biti opušteni u niti jednom trenutku. Kao i uvijek, ići ćemo iz utakmice u utakmicu i dat ćemo sve od sebe", izjavio je za internetski portal Hrvatskog rukometnog saveza Domagoj Duvnjak.

"Zadovoljan sam, smatram da će biti odlične utakmice, pogotovo ako navijači budu na tribinama. Vjerujem da će utakmica protiv Srbije biti zanimljiva jer ćemo biti praktički na domaćem terenu u Szegedu. Također, imamo i staro rivalstvo sa Francuzima. Očekujem borbenu utakmicu. Na kraju Ukrajina koja je po meni nepoznanica. Treba naglasiti da je Euro tek za 6-7 mjeseci. Imat ćemo dovoljno vremena za pripremu“, zaključio je Luka Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu u skupini odigrati 13. siječnja protiv Francuske, dva dana poslije suparnik našim rukometašima bit će Srbija, a zadnju utakmicu prvog dijela odigrat će 17. siječnja protiv Ukrajine.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo