Goluža zamijenio cijelu prvu momčad i najavio tučnjavu!

Hrvatska je SP otvorila pobjedom protiv Austrije, ali naši rukometaši nisu briljirali.

16.1.2015.
19:22
VOYO logo

Hrvatska je protiv Austrije odigrala jednu čudnu, prevrtljivu utakmicu. Kauboji su u drugom poluvremenu u jednom trenutku imali i četiri pogotka prednosti, ali su sami sebi svojim pogreškama uspjeli zakomplicirati život. Izbornik Hrvatske Slavko Goluža podijelio je dojmove nakon prve pobjede na turniru, te objasnio zašto je sredinom prvog dijela posjeo čitavu prvu momčad na klupu, a uveo rezerve Stepančića, Sliškovića, Karačića, Musu, Bičanića, i Horvata.

"Čestitke igračima, znali smo da će nam biti teško. Iako smo griješili protiv Austrijanaca, ja sam zadovoljan. Međutim, moramo popraviti obranu. Jer, puno smo golova primili. Ono što je prva postava napravila u prvom dijelu, druga je nastavila u istom ritmu. Samo, ponekad se teško naviknuti na ritam, pa otud i taj pad u igri mojih rukometaša. Da, neke pogreške nam nisu trebale. Ono na što se moramo priviknuti je taj sudački kriterij. Jer, slijedeća utakmica je protiv Tunisa. To je agresivna i prljava momčad, protiv njih ćemo morati igru svesti šest na šest", kazao je Slavko Goluža za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan reprezentacije Igor Vori prokomentirao je svoje viđenje dvoboja.

"Najteže je iza nas. Prva utakmica je uvijek najteža. Nikako se nismo usijeli odvojiti, ali smo na kraju ipak slavili. Ono što moramo pod hitno napraviti je da se moramo prilagoditi sudačkim kriterijima, na svakom velikom natjecanju izmišljaju nešto novo. Uz to, naše greške moramo svesti na minimum", izjavio je Vori, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš slijedeći protivnik je Tunis. To je jako neugodna momčad, agresivni su i prljavi, igraju divlji rukomet i čeka nas prava makljaža".

Najbolji hrvatski igrač Domagoj Duvnjak postigao je šest pogodaka protiv Austrijanaca. Čovjek od kojeg se najviše očekuje na ovom natjecanju ističe tehničke pogreške kao ono što je "kumovalo" lošijem dojmu na otvaranju natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo sami sebi zakuhali utakmicu, u drugom poluvremenu smo imali dosta pogrešaka. To što smo primili trideset golova, to je puno. I na tehničke pogreške smo primili dosta kontri. Ali, bilo je teško, kao što smo i najavljivali".

Mirko Alilović Austrijancima je "skinuo" dvanaest lopti, od toga jedan i akrobatski glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klasika, prva utakmica je uvijek najteža. Kakav god protivnik bio dobar ili ne tako dobar. Imamo li smo šansu u prvom poluvremenu da ih slomimo, ali su se vratili. Pa smo dio utakmice i malo visili. Bili smo malo mekani u obrani. Prvi mačići se u vodu bacaju", šaljivo će hrvatski golman od kojeg se puno očekuje u Kataru. Ako se po jutru dan poznaje, Alilović će braniti sjajno.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo