EKSKLUZIVNO / Srna za RTL otkrio koliko im znači (ne)očekivan potez Perkovca: 'To je ono što trebamo imati, a mi to imamo'

Dojmove je uoči dvoboja protiv Mađarske RTL-ovoj reporterki Ines Godi Forjan podijelio Zvonimir Srna koji je protiv Francuza zabio šest golova.

19.1.2024.
21:00
VOYO logo

Dan nakon poraza od Francuske, hrvatska rukometna reprezentacija dobila je dan odmora uoči sutrašnjeg važnog okršaja s reprezentacijom Mađarske.

Image
VJEČITA DVOJBA /

Hrvatska je imala jednog boljeg od Balića, a njegova 'bolja' verzija je bez sumnje najveći svih vremena

Image
VJEČITA DVOJBA /

Hrvatska je imala jednog boljeg od Balića, a njegova 'bolja' verzija je bez sumnje najveći svih vremena

Dojmove je uoči tog dvoboja RTL-ovoj reporterki Ines Godi Forjan podijelio Zvonimir Srna koji je protiv Francuza zabio šest golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvonimire, jučer vam je bio rođendan, pa sretan rođendan, s danom zakašnjenja sve najbolje. Nažalost, niste si uspjeli pokloniti najljepši poklon, a to je pobjeda nad Francuskom.

"Hvala na lijepim željama. Eto nije mi se ispunila ta želja koju sam htio i želio i da mi nije bio rođendan. Dali smo sve od sebe, odigrali smo jednu kvalitetnu utakmicu dobro, griješili smo u nekim trenucima, ali idemo dalje, nema mjesta ni tugovanja u nesreći i da smo pobijedili, okrećemo se Mađarskoj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je gusto, bilo je teško, znali smo da će tako biti. Ipak, s druge strane, jedna moćna Francuska s ogromnim rosterom sjajnih igrača, no Hrvatska se sjajno držala i bila je zapravo jako dobra kroz cijelu utakmicu.

"Utakmice protiv Francuske su uvijek takve, napete, borbene, malo nervozne i s puno grešaka, tako je bilo i jučer, nije nas to iznenadilo, ništa novo, ali ponavljam, oni su u ključnim trenucima bili mirniji, mi smo napravili neke tehničke greške kad ih nismo trebali napraviti i svi skupa moramo to popraviti za iduću utakmicu i što bolje spremiti se za Mađare."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Batelic/PIXSELL

Izbornik je danas odlučio dati svim igračima dan odmora. Koliko će vam značiti taj odmor?

"Pa sigurno da hoće, u ovako gustom rasporedu svaka minuta odmora znači. Ali mi smo profesionalci svi, neki koji su manje igrali će sigurno otići odraditi neku teretanu ili neko trčanje. A što smo igrali više malo ćemo spavati i sutra ćemo biti kao novi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknemo se još kapetana Domagoja Duvnjaka koji ovdje u hotelu leži i dalje u svojoj sobi ima visoku temperaturu i kako je rekao izbornik osjeća se katastrofalno.

"Loše je i danas. Sigurno će nam nedostajati, na jednu ruku daje on uvijek tu pozitivnu energiju, uvijek nas drži sve skupa i bodri i daje ti tu neku sigurnosti takav igrač kada imaš pokraj sebe, a s druge strane opet, igrački će nam nedostajati, sigurno najviše u tom obrambenom dijelu gdje smo možda izgubili tu opciju 5-1 obrane s njim, koja je jedna od najboljih obrana i koju smo možda čuvali za ovaj neki završni dio natjecanja, ali nadam se da će što prije ozdraviti i da će nam se što prije priključiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra već Mađarska, također kvalitetna jaka reprezentacija, reprezentacija koju sutra moramo dobiti ako želimo i dalje sanjati to polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Reprezentacija fizički dosta jaka, visoka, teška i koja možda i ne trči toliko, ali mi ćemo sigurno morati trčati. Oni su nam direktniji konkurent za prolazak grupe nego Francuska u ovom trenutku. I protiv njih gledamo isključivo na pobjedu."

Izbornik je i danas na konferenciji za medije spomenuo tu sjajnu kemiju koja vlada u momčadi. Je li ta kemija dovoljna da Hrvatska pronađe svoje mjesto u polufinalu? Kakav je vaš osjećaj?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je po meni ono glavno što trebamo imati, motivacija i timski duh, a mi to stvarno imamo i kažem, ponavljam, danas trebamo pogledati analizu gdje smo griješili i ako te stvari popravimo, ako mirnije budemo završavali utakmice, nadam se da možemo daleko."

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo