PRVO MORAJU PREKO NAS / Francuski mediji već sanjaju polufinale: 'Na putu prema prvom europskom naslovu u deset godina'

Image
Foto: Profimedia

Podsjetimo, uz Francusku, naše rukometaše u drugom krugu čekaju okršaji protiv Mađarske, Islanda i Njemačke, a dvije najbolje plasirane reprezentacije prolaze u polufinale

18.1.2024.
9:12
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija danas otvara drugi krug Europskog prvenstva protiv naših starih, ali i najvećih rivala Francuza. Budući da su Mađarska i Francuska u drugi krug prenijele dva boda, a Hrvatska jedan zahvaljujući šokantnom ispadanju Španjolske, svaki bod u drugom krugu je vrlo bitan.

Image
ČEKA NAS FRANCUSKA /

Rivalstvo koje traje već 30 godina: Nabili su nam komplekse, 'ukrali' već nekoliko medalja i bezbroj živaca

Image
ČEKA NAS FRANCUSKA /

Rivalstvo koje traje već 30 godina: Nabili su nam komplekse, 'ukrali' već nekoliko medalja i bezbroj živaca

Podsjetimo, uz Francusku, naše rukometaše u drugom krugu čekaju okršaji protiv Mađarske, Islanda i Njemačke, a dvije najbolje plasirane reprezentacije prolaze u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se u hrvatskim medijima može iščitati nestrpljivost i uzbuđenje pred još jedan rukometni klasik, ne možemo isto reći za francuske medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, tek smo na dva portala uspjeli pronaći nešto vezano za današnju utakmicu.

'Karabatić još uvijek pokazuje isti motiv za pobjedu'

Svjetski poznati L'Équipe posvetio je tekst Nikoli Karabatiću, a u njemu je tek usputno spomenuo da Francusku čeka okršaj s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proglašen za najboljeg igrača utakmice u utorak protiv Njemačke, Nikola Karabatić još uvijek pokazuje isti motiv za pobjedu dok 'Les Blues' počinju glavno kolo u četvrtak navečer protiv Hrvatske", piše u uvodu teksta u kojem nastavljaju hvaliti svog kapetana koji protiv Hrvatske danas može ispisati povijest.

Da su francuski mediji uvjereni kako će njihova reprezentacija do polufinala govori i naslov na drugom popularnom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ambicija je dobiti sve utakmice'

Le Parisien piše kako 'Les Blues' "napadaju glavnu rundu s dobrom mišlju na polufinale", objašnjavajući na što misle u nastavku teksta.

"Francuska momčad ovog četvrtka (18 sati) počinje glavni krug Europskog prvenstva protiv Hrvatske, a zatim će se susresti s Islandom, Austrijom i Mađarskom. Cilj je plasman u polufinale, a ambicija dobiti sve utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju da u drugom krugu njihova reprezentacija ima lakši zadatak od očekivanog: "Španjolci su ispali i još se nisu kvalificirali za Olimpijske Igre! Nesreća jednih očito čini sreću drugih, ova prerana eliminacija dobra je vijest za 'Les Blues'. Evo ih s jednim manje strašnim protivnikom na putu prema prvom europskom naslovu u deset godina".

Utakmicu protiv Francuske možete pratiti na RTL-u od 17 sati uz emisiju Vrijeme je za rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod Hrvatske na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo