Promjena balansa / Europska rukometna federacija ukida važno pravilo: Utakmice će postati napetije nego ikad prije!

Image
Foto: profimedia.hr

EHF je odlučio promijeniti pravilo koje je dugo vremena bilo na udaru kritičara i navijača.

29.4.2022.
19:30
profimedia.hr
VOYO logo

Jučer je u Ljubljani održana nova sjednica Izvršnog odbora Europske rukometne federacije. Tamo je prihvaćen zahtjev Komisije za natjecanje, a dolazi do promjene jednog važnog rukometnog pravila.

Naime, ukida se pravilo o golovima u gostima u svim reprezentativnim i klupskim natjecanjima pod krovom Europske rukometne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sukladno inicijativi i pokretu Komisije za natjecanja, EXEX potvrđuje ukidanje pravila pogotka u gostima u svim klupskim i reprezentativnim EHF natjecanjima od sezone 2022/23. U slučaju da je gol razlika jednaka nakon dvije utakmice knockout faze, utakmica će biti odlučena sa sedmercima," stoji u priopćenju EHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Time EHF prati krovnu europsku nogometnu organizaciju, UEFA-u koja je ukinula pravilo pogotka u gostima u svojim natjecanjima. Sada će rukometni klubovi i reprezentacije o pitanju pobjednika odlučivati putem sedmeraca.

Pravilo pogotka u gostima bilo je često na udaru kritika, prvenstveno jer je odlučivalo o krajnjem rezultatu na indirektni način. Sada će se, ipak, pitanje pobjednika uvijek riješiti na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo