Ususret Euru /

EHF se naklonio Ivanu Baliću: Pogledajte prekrasan dokumentarac o 'rukometnom Mozartu'

Hrvatsku je vodio do Svjetskog i Olimpijskog zlata, a u periodu od 2004. do 2007. godine se na raznim natjecanjima okitio titulom MVP-a čak pet puta.

11.1.2022.
10:23
VOYO logo

Ivano Balić jedan je od najboljih igrača koji su se ikad bavili rukometom. Rukometni Mozart i  Čarobnjak s loptom samo su neki od nadimaka kojima su ga kitili komentatori i obožavatelji za vrijeme karijere, a da Balić nije zaboravljen u rukometnim krugovima potvrđuje i prekrasan kratki dokumentarac koji je objavio EHF u njegovu čast ususret nadolazećem Europskom prvenstvu.

Image
Vidovnjak iz Kielca /

Predsjednik europskog rukometnog velikana Hrvatskoj predviđa fijasko na Euro

Image
Vidovnjak iz Kielca /

Predsjednik europskog rukometnog velikana Hrvatskoj predviđa fijasko na Euro

Hrvatsku je vodio do Svjetskog i Olimpijskog zlata, a u periodu od 2004. do 2007. godine se na raznim natjecanjima okitio titulom MVP-a čak pet puta. Osvojio je praktički sve što se moglo osvojiti izuzev europskog zlata no jasno je da karizma i značaj Ivana Balića nadilazi statistiku i trofeje jer način na koji se igrao rukometa zauvijek je promijenio ovaj sport.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dokumentarcu o njemu pričaju kolege iz reprezentacije Petar Metličić i Venio Losert, ali i velikani svjetskog rukometa.

Promijenio je stereotipe o rukometašima

"Imali ste osjećaj da nije lopta u njegovim rukama, već kristalna kugla", kratko je opisao njegovu igru Jackson Richardson, legenda francuskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Balićevom utjecaju ne samo na igru već i na promjenu percepcije javnosti o rukometu kao sportu u cjelini osvrnuo se i njegov reprezentativni kolega Venio Losert

"Balić je srušio sve stereotipe o tome kako bi rukometaš trebao izgledati ili kako bi se trebao ponašati ili što bi rukometaš trebao biti", kazao je trofejni vratar Hrvatske.

Sve to i još mnogo više pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo