KVALIFIKACIJE ZA EP / Duvnjak nakon slavlja protiv Grčke: 'Hvala ovim divnim navijačima, obrana je bila ključ naše pobjede'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Izjave nakon ogleda su za medije dali izbornik reprezentacije Hrvoje Horvat te igrači Domagoj Duvnjak i Filip Glavaš

12.10.2022.
22:05
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je pregazila Grčku u prvom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, a konačan rezultat na semaforu je bio 33-25. Ovo je peti okršaj Kauboja protiv Grčke, ali i peta pobjeda. Izjave nakon ogleda su za medije dali izbornik reprezentacije Hrvoje Horvat te igrači Domagoj Duvnjak i Filip Glavaš.

Image
DOBAR POČETAK /

Hrvatska pregazila Grčku u Varaždinu: Izbornik Horvat priredio iznenađenje u posljednjoj sekundi

Image
DOBAR POČETAK /

Hrvatska pregazila Grčku u Varaždinu: Izbornik Horvat priredio iznenađenje u posljednjoj sekundi

'Moramo biti zadovoljni'

"Očekivali smo teškog i neugodnog protivnika. Naravno da postoje trenuci utakmice kad ti ne ide baš sve onako kako si zacrtao, a to su Grci dobro iskoristili. Promašili smo nekoliko otvorenih šutova, ali zadovoljavajuća je razlika. Možda smo primili tri, četiri gola previše za moj ukus, ali sve u svemu moramo biti zadovoljni ovom pobjedom i razlikom. Uglavnom su svi opravdali očekivanja. Naravno da ćemo neke stvari popravljati i korigirati", rekao je izbornik Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je plod naše timske igre, naše pripreme za utakmicu. Očekivali smo da će biti agresivni, da će se boriti do kraja. Uspjeli smo prelomiti u drugom poluvremenu i odraditi prvi dio kvalifikacija. Još nas čeka Belgija", dodao je Glavaš.

Obrana je bila ključ pobjede

"Hvala divnoj publici koja je došla u velikom broju. Ovdje se stvarno osjećamo kao doma i mislim da su vidjeli lijepu utakmicu. Imali smo malo problema na početku, došli su Grci na 13-13. Tu smo podigli naš nivo igre u obrani i na kraju poveli s pet razlike do kraja poluvremena. Mislim da je tu bio ključ naše pobjede. U nedjelju igramo s Belgijom, još jedan nepoznanica. Definitivno smo favoriti, ali to ćemo trebati pokazati na terenu", zaključio je kapetan Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga utakmica prvog kola u kojoj će Nizozemska ugostiti Belgiju na rasporedu je u četvrtak, a Hrvatska će u utakmici drugog kola u nedjelju gostovati u Belgiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo