DRAMATIČNA UTAKMICA ZA PAMĆENJE: / Francuska golom u posljednjim sekundama izborila finale OI

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

Dvostruki olimpijski pobjednici Francuzi izborili su plasman u treće uzastopno finale olimpijskih igara nakon što su u dramatičnom polufinalu pobijedili Njemačku 29-28 (16-13).

19.8.2016.
23:04
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

Njemačka je u ovom dvoboju na trenutke gubila i po sedam razlike, ali u zadnju minutu ušla je s 28:28. No Daniel Narcisse zabio je tri sekunde prije kraja i odveo Francuze u finale. Prije osam godina u Pekingu svladali su Island u finalu, u Londonu su svladali Švedsku, a od povijesnog trećeg rukometnog zlata zaredom dijeli ih još 60. minuta u Riju.

HRVATSKU UBIO IGRAČ KOJEM JE VALČIĆ IZBIO OKO: Već se bio oprostio od karijere, ali se spektakularno vratio

Francuzi prokockali veliku prednost

Francuska je u 41. minuti imala velikih sedam golova prednosti (22-15), no europski prvaci su sjajnom završnicom minutu prije kraja susreta izjednačili na 28-28. Na njihovu žalost, nisu uspjeli obraniti zadnji napad i Francuska će sada imati priliku osvojiti treće uzastopno zlato što nikome nije uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francusku su do pobjede predvodili Narcisse sa sedam golova, Valentin Porte s pet, te Nikola i Luka Karabatić sa po pet pogodaka. Odličan je bio i Thierry Omeyer sa 12 obrana. U redovima njemačke vrste najefikasniji su bili Uwe Gensheimer sa 11 i Julius Kuhn s osam golova. U drugom polufinalu noćas se sastaju Danska i Poljska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo