ČUDESNI MLADIĆ / Dominik Kuzmanović skoro je otpao za Euro, nakon čega je ozdravio i izludio Francuze. Evo tko je on

Image
Foto: Pixsell

Čudesna partija mladog vratara nažalost nije okrunjena slavljem protiv Francuza. Ipak, ako ga dosad netko nije primijetio, sada definitivno jest.

18.1.2024.
21:34
Pixsell
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je od Francuske 34-32 u prvom kolu drugog kruga skupine I na Europskom prvenstvu, a na prag iznenađenja doveo nas je senzacionalni Dominik Kuzmanović.

Image
RUKOMETNI KLASIK /

'Igraj moja Hrvatska'; kockice su 'okupirale' tribine Lanxess Arene: A tamo je i šal jednog HNL prvoligaša

Image
RUKOMETNI KLASIK /

'Igraj moja Hrvatska'; kockice su 'okupirale' tribine Lanxess Arene: A tamo je i šal jednog HNL prvoligaša

Mladić iz Dugog Sela ušao je u igru u prvom poluvremenu i odmah krenuo braniti lopte Francuzima. Paralelno s njim, počeli su se buditi i igrači u polju te je na poluvremenu rezultat bio 18-18.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u drugom dijelu Kuzma je bio fenomenalan, obranio je ukupno 13 udaraca i cijelo vrijeme držao Hrvatsku na korak do senzacije. Ipak, nije bilo dovoljno mirnoće niti sreće za takvo nešto, ali Kuzmanovićeva izvedba veliki je dobitak za našu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Kuzmanović je igrač našičkog Nexea još od 2020. godine kada je u Slavoniju pristigao iz Dugog Sela. Pri potpisu za Nexe kazao je: ''S rukometom sam se počeo baviti dosta rano, već u petoj godini, nakon što je stariji brat počeo s treninzima. Tada sam odlučio da ću igrati na poziciji golmana te smo mukotrpnim treninzima stvorili odličnu ekipu u mini rukometu, a kasnije smo nastavili s vrhunskim igrama i u starijim selekcijama. Tako smo s kadetima nekoliko puta osvojili prvenstvo Hrvatske.''

U dresu Našičana već godinama skuplja vrijedno iskustvo i na međunarodnoj razini, a u tekućoj sezoni četvrti je vratar po broju obranjenih lopti u EHF Europskoj ligi. U rangu je tako Islanđanina Hallgrimsona, a ispred iskusnih imena poput Burića, Milosavljeva, Cupare i Kireeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako rođen 2002. godine, Kuzmanović je za reprezentaciju na velikom natjecanju debitirao već na SP 2022. godine, a na EP-u je trebao činiti pakleni vratarski tandem sa Zagrebovim Mandićem. Nažalost, tijekom priprema Kuzma se razbolio i otpao s popisa putnika u Njemačku, međutim na njega se i dalje računalo. I neka je.

Ivić otišao na tribine

Izbornik Perkovac uvrstio je Kuzmanovića u sastav za utakmicu protiv Rumunja, dok je Filip Ivić otišao na tribinu. Rumunjima je obranio šest lopti, a onda zamalo postao neočekivani junak protiv Francuske. Mandić je u prvom poluvremenu štekao, a u njegove cipele uspješno je uskočio Kuzma koji je izluđivao Francuze. Skidao je zicere, sedmerce, pokušaje s krila...nažalost, nije bilo dovoljno za dva boda. Ne sumnjamo, da je Hrvatska došla do pobjede Kuzmanović bi sigurno bio proglašen igračem utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije taj njegov uspjeh slučajan. Još 2019. godine osvojio je zlatnu medalju kao član kadetske reprezentaciju na Europskom olimpijskom festivalu mladih u Bakuu, te je postao i dobitnikom nagrade ''Dražen Petrović'' kao i cijela momčad. S njim je bio i drugi dio aktualnog vratarskog tandema Matej Mandić, stoga možemo očekivati da će nas njih dvojica još godinama braniti od napada najvećih svjetskih rukometnih sila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo