OTVORIO NAM DUŠU /

Duvnjak nam otkrio što je bio ključ poraza protiv Slovenije i jesu li gladni na OI: 'Tucak ima pravo kad to kaže'

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak nakon poraza stao je pred kamere RTL-a.

Ines Goda Forjan

Ines Goda Forjan

29.7.2024.
20:11
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija je upisala prvi poraz na ovim Olimpijskim igrama, bolja od nas bila je Slovenija s 31-29.

Image
STRUČNA ANALIZA /

Kaleb: 'Ovaj poraz ide na dušu Sigurdssonu. Šalabahterski i ziheraški je vodio utakmicu'

Image
STRUČNA ANALIZA /

Kaleb: 'Ovaj poraz ide na dušu Sigurdssonu. Šalabahterski i ziheraški je vodio utakmicu'

Kapetan reprezentacije Domagoj Duvnjak nakon poraza stao je pred kamere RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetane, jako dobro smo otvorili utakmicu, no onda već tamo krajem prvog poluvremena stvari su krenule po zlu, a posebno na samom kraju, onih zadnjih 20-ak, minuta kada smo potpuno izgubili konce utakmice.

"Sve si dobro prokomentirala. Krenuli smo odlično utakmicu, poveli smo 5-1, imali smo kontrolu. Na kraju je prvo poluvrijeme završilo 13:13, moje mišljenje je da smo trebali voditi dva, tri razlike u prvom poluvremenu. Onako dođeš u svlačionicu 13-13, imaš osjećaj, onako, malo si nezadovoljan. Drugo poluvrijeme smo okej krenuli, tu je bilo gol za gol i na 21-20, Slovenija napravila 5-0 razliku. Nismo se uspjeli vratiti, iako smo imali još jednu šansu, mislim da je Šoka imao kontru za minus jedan, ali to je tako. Definitivno bolja utakmica nego protiv Japana, ali još nedovoljno za on što mi ciljamo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što može i treba biti bolje, konkretno...

"Pohvalio bih prvo poluvrijeme obranu, definitivno 6-0 je bila odlična. Primili smo 13 golova. Drugo poluvrijeme smo imali velikih problema s Vlahom. Bili smo dosta široki u toj 6-0. Na kraju krajeva primili smo 18 golova, što je veliki broj i mislim da je tu bio ključ našeg poraza."

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ono što slijedi je utakmica protiv Njemačke. S Nijemcima smo se susreli i na Europskom prvenstvu, pobijedili ih. Nakon toga smo se susreli i u kvalifikacijama za Olimpijske igre, također smo ih pobijedili. Možemo li ih onda pobijediti na Olimpijskim igrama?

"Nadam se da možemo, vidjet ćemo. Bit će totalno drugačija utakmica nego zadnje dvije. Na Europskom prvenstvu već je Njemačka bila polufinalu, nama isto nije igralo za ništa. U kvalifikacijama smo igrali jako dobar rukomet, pobijedili smo ih na njihovom terenu, iako su oni bili pod velikim pritiskom. Ovo što sam vidio na Olimpijskim igrama, igraju fenomenalan rukomet, baš stabilno izgledaju, po meni su dosad iznenađenje turnira, odlična obrana, puno polukontri i kontri, s Andreasom Wolfom na golu, bit će jedna velika borba. Smatram da mi imamo snage i kvalitete da mi tu utakmicu možemo dobiti, ali moramo puno bolje igrati nego u prve dvije utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon Njemačke, slijede nam još Švedska i Španjolska. U te iduće tri utakmice barem, dvije bi trebali dobiti ako želimo vidjeti četvrtfinale Olimpijskih igara.

"Točno tako, nama je upitno sad da prođemo grupu, moramo pobijediti dvije utakmice, možda će jedna biti dovoljna, ali to nikad ne znaš. Njemačka, Švedska, Španjolska, kad takva imena nabrojiš, izgleda jako teško, ali mi se nećemo predati. Borit ćemo se do kraja, nadam da ćemo uspjeti ući u četvrtfinale, a onda u četvrtfinalu svaka reprezentacija ima odlične šanse za proći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj da čujemo od vas. Vaterpolisti su jučer ovdje također bili u hrvatskoj kući, rekli su da su malo ostali gladni u Olimpijskom selu. Vama su ovo četvrte Olimpijske igre, jeste li vi i rukometaši gladni? Ili se pronađe nešto?

"Uvijek se nešto pronađe, ali mislim da izbornik vaterpolista Tucak da ima pravo. Velik kaos je u menzi, definitivno treba dugo vremena da uopće uzmeš hranu, a nekako na kraju ipak nešto pronađeš što jedeš. Dovoljno je, na kraju krajeva, ovdje smo da bi igrali rukomet i pobjeđivali."

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo