'Dogodilo se točno ono što sam stalno govorio!'

Hrvatski rukometaši nastavili su tradiciju pobjedom nad Islandom u Vršcu, 'ribari' nas još niti jednom nisu pobijedili na velikim natjecanjima.

17.1.2012.
9:03
VOYO logo

Rukometaši Hrvatske otvorili su Europsko prvenstvo pobjedom nad Islandom (31:29) i ova dva boda gotovo sigurno ćemo prenijeti u drugi krug. Tradiciju nismo iznevjerili. Još nijednom nismo izgubili od Islanda na velikim natjecanjima.

"Dogodilo se točno ono što sam stalno govorio. Island igra puno bolje bez Olafura Stefanssona. Naša obrana nije bila dobra, posebice ne u prvom poluvremenu", rekao je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelu utakmicu lovili smo rezultat i na kraju smo ga ulovili u posljednjih pet minuta.

"Čuvao sam obranu 5-1 za drugo poluvrijeme i donijela nam je rezultat. Moram reći da je bilo dosta i nervoze prije utakmice koja se dodatno pojačala jer smo imali premalo vremena za zagrijavanje. Samo deset minuta je opasno za igrače. Mogao se netko ozlijediti", istaknuo je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Islanda, Gudmundur Gudmunsson, složio se s Golužom.

"Organizator mora nešto napraviti oko vremena zagrijavanja. U svojoj karijeri nisam vidio nikad manje vremena za zagrijavanje prije utakmice. No, tko zna, možda ćemo uoči sljedeće utakmice imati samo dvije minute. To bi bilo baš zgodno", istaknuo je islandski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

YouTube - Videos from this email

Ivano Balić je igrao i ozljeda prepona je, čini se, iza njega. Odigrao je ponovno maestralno, i on je taj nad kojim je napravljen sedmerac kojeg je Ćupić pretvorio u vodstvo od dva razlike na kraju utakmice. Uz njega je odličan bio i Manuel Štrlek, a posebno Mirko Alilović koji je prvenstvo otvorio sa 16 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubili smo od sjajne momčadi. Hrvatske je fantastična u igri jedan na jedan i to je bila njihova prevaga. Posebice u posljednjih sedam minuta", istaknuo je Gudmonsson.

Slavko Goluža nije koristio Vukovića i Bičanića u vanjskoj liniji. Nije bilo potrebe jer je Lacković igrao kao u portugalskim danima. Imao je izbornik odličan nos kada je u igru uveo Buntića koji je bio puno, puno opasniji od Kopljara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dana odmora slijedi nam Slovenija.

"Tko kaže da smo mi favoriti. Na parketu će se vidjeti tko je favoriti. Slovenija ima mladu momčad koja igra jako brzo, a imaju i veliku podršku navijača", rekao je Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naših navijača baš i nije bilo u Vršcu, tek pedesetak koji su došli iz Ogulina, Tenje, Iloka...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo