blagdani u znaku rukometa / Deset dana do početka priprema, mjesec dana do SP-a: Kako dišu rukometaši uoči novog lova na medalju?

Pripreme počinju za deset dana. Od tada pa do prvenstva igrači će biti slobodni samo na Badnjak, Božić i Staru godinu

10.12.2018.
19:50
VOYO logo

Točno mjesec dana ostalo je do početka svjetskog prvenstva rukometaša, koje se u siječnju igra u Njemačkoj i Danskoj. Lino Červar objavio je širi popis igrača na kojem se našlo 28 imena. Većih iznenađenja nema, a izbornik nije mogao računati na trojicu ozlijeđenih, to su Domagoj Pavlović, Marino Marić i Marko Mamić. Na prvenstvo će ići 16 igrača.

Pripreme počinju za deset dana. Od tada pa do prvenstva igrači će biti slobodni samo na Badnjak, Božić i Staru godinu. U Njemačku putuju 9.siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska svoju skupinu B igra u Munchenu zajedno s Islandom, Japanom Makedonijom,  Bahreinom i Španjolskom. Tri najbolje reprezentacije proći će dalje.

Iz saveza poručuju kako pred Červara i igrače nije postavljen imperativ medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac istakao je vrlo težak ždrijeb na SP-u. 

"Skupina nam nikako nije laka, tu su Španjolci, Islanđani i Makedonci, a ako odemo u drugi krug tamo nas čekaju domaćini Nijemci i Francuzi. Dakle, iz gorega u gore i neće nam biti nimalo lako. Poremetile su nas ozljede trojice igrača i daj Bože da se više nitko ne ozlijedi jer nam je kadar jako sužen, jednostavno nemamo širinu. Odmah na početku priprema bit će jasno tko može, a tko ne može ispuniti sve što traži izbornik Červar, koji ima naše potpuno povjerenje", kazao je Gobac, koji je kazao kako je osnovni problem hrvatskog rukometa nedostatak uvjeta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo