Utakmica za prvaka / Derbi godine hrvatskog rukometa: Može li europski Nexe srušiti s trona napokon jaki Zagreb?

Image

Danas od 19 sati Nexe i PPD Zagreb igraju prvu međusobnu utakmicu ove godine. Nexe izgleda jako dobro i konkurentno, no Zagreb ponovno ima jaku momčad. Sudar dva različita trenera i dvije jake momčadi.

26.3.2022.
9:59
VOYO logo

Danas od 19 sati čeka nas prava rukometna poslastica. PPD Zagreb i Nexe u Našicama će odigrati prvi ovosezonski međusobni dvoboj. Nexe ove sezone u Europi izgleda zastrašujuće dobro. Pobjeđuju ekipe iz vrha Europskog rukometa, u SEHA ligi su uvjerljivo prvi u svojoj grupi, no poraz u Sesvetama udaljio ih je od toliko željenog naslova prvaka Hrvatske.

PPD Zagreb ove sezone ponovno je počeo izgledati kao veliki europski klub. Nakon dvije sezone koje su bile za zaborav, napokon imaju momčad koja može konkurirati u Ligi prvaka. Vratili su iskusne reprezentativce poput Željka Muse i Ivana Ćupića, a Ivica Obrvan izgleda kao da ima jasan plan i viziju kako treba voditi veliki klub poput PPD Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nije loše /

Objavljena tablica najboljih europskih klubova, pogledajte gdje se nalaze hrvatske momčadi

Image
nije loše /

Objavljena tablica najboljih europskih klubova, pogledajte gdje se nalaze hrvatske momčadi

Vatrena atmosfera

U Našicama se očekuje puna dvorana i vatrena atmosfera. Tako je dakako na večini utakmica koje Nexe igra kod kuće, no ova će biti nešto posebno. Osim što je ovo prvi put da se ove dvije momčadi susreću ove sezone, ova utakmica može vrlo lako odlučiti prvaka Hrvatske. Nexe jasno ima veliki motiv. Godinama su iza PPD Zagreba i sjajnim ulaganjem i razvojom mlađih igrača pokušavaju postati prvi klub koji će srušiti PPD Zagreb.

Čini mi se nekako da je Nexe od svih klubova došao najbliže tome. Mlađi igrači više ne prelaze samo u Zagreb, nego je Nexe, pogotovo u zadnje dvije sezone, i zanimljiviji im izbor od Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Obračun stručnjaka

Branko Tamše, trener Nexea radi sjajan posao posljednjih nekoliko sezona u Našicama i pobjeda u jednoj ovakvoj utakmici biti će mu kruna karijere. On će svojim entuzijastičnim i srčanim pristupom sigurno gurati momčad iznad svojih granica. Ovo su utakmice u kojima će takav njegov pristup imati veliku ulogu. Još ako je uspio pripremiti utakmicu na način da svojim igračima pokaže važnost ovog derbija biti će na dobrom putu prema svom cilju.

Ivica Obrvan je vrhunski stručnjak. Kada vodi utakmice izgleda kao čovjek s rješenjem za problem. Zna voditi ovakve utakmice, ima iskustva i biti će ovo zaista jedan obračun dva različita trenera, ali i vrhunskih stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači u Našicama su već zasigurno postali svjesni važnosti utakmica s Zagrebom. Rivalitet između ova dva kluba je nešto najbolje što se mogao dogoditi hrvatskom rukometu. Zagreb više nije dominantan u toj mjeri i to je zasigurno jedan pozitivan segment. Halil Jaganjac, kao udarna igla momčadi iz Našica sutra će imati veliku ulogu. On je prototip igrača koji može na svakoj utakmici dati deset golova. Ove sezone izgleda bolje nego ikada, fizički je fenomenalan za gledati, a čini mi se kako je rukometno strašno napredovao. Ako on bude na svojoj razini Zagreb će morati strahovati.

Zagreb ima iskustvo

Zagreb ima iskusne igrače, a jedan od njih je Željko Musa. On će biti važna karika Zagrebove igre sutra. Igrati će se tvrdo i agresivno, a on je taj koji mora biti vođa u tome u Zagrebovoj momčadi. U ovakvim utakmicama ako jedna momčad ne odigra maksimalno agresivno u startu je u deficitu. Zagreb ima odličnu širinu na terenu. Nemaju lošeg pojedinca. Na krilima su dva reprezentativca Ivan Ćupić i David Mandić, dok vanjsku liniju predvodi sjajni Sandro Obranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i Nexe svoje iskustvo ima. Važnu ulogu će imati Saša Barišić Jaman. Njegovo iskustvo i rukometno znanje ove sezone konstatno dolazi do izražaja. Nexe zna imati crne rupe u teškim utakmicama, a zatim Tamše uvede Jamana koji kao vatrogasac ugasi požar na terenu i vrati kontrolu Našičanima. Ta crna rupa se Nexeu ne smije dogoditi, odnsno ako se dogodi mora maksimalno kratko trajati kako bi mogli razmišljati o pobjedi. Krila Nexea ne smiju imati loš dan jer će se od njih puno tražiti u ovoj utakmici. 

Derbi

Vratarski duo i na jednoj i  na drugoj strani je sjajan i jako je teško tu nekome dati prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe u današnjoj utakmici ima veću želju i veći motiv. Svaki od igrača zasigurno želi igrati u ekipi koja je srušila dominaciju PPD Zagreba. Zagreb bi mogao utakmicu maksimalno umiriti i pokušati je dugim napadima i čvrstom obranom kontrolirati od početka. Ukoliko utakmica u prvom poluvremenu završi u egalu više ne postoji favorit. Nexe će nanjušiti krv, a pitanje je koliko je Zagreb spreman odoljevati njihovoj želji. Zagreb je na početku utakmice favorit. Ipak imaju iskusne igrače, pobjednički mentalitet i ne žele pokazati da im itko može parirati. 

Kako god utakmica završila, nadamo se da će biti bez ikakvih repova i da ćemo moći uživati u nečemu što već nismo dugo imali. Velikom derbiju hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekstualni prijenos, kao i izjave igrača i trenera poslije utakmice, pratite na našem portalu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo