DANSKI NOVINAR OGORČEN ČERVAROM: / 'Ljudima poput njega nije mjesto u rukometu, izjave Hrvata uništavaju sport'

Image

Ni dan nakon poraza od Njemačke ne smiruju se reakcije na suđenje danskog para Hansen-Gejling na toj utakmici.

22.1.2019.
13:19
VOYO logo

Izjave Hrvata nakon utakmice su 100 puta razornije za sport od jedne (možda) pogrešne procjene. Ljudi poput Lina Červara štete rukometu. Na taj način danski je novinar Dan Phillipsen prokomentirao poruke iz stožera Kauboja koje su se mogle ćuti poslije poraza od Njemačke na Svjetskom prvenstvu.

Image
ČERVAR U NOVOM NALETU NA SUCE: /

Izbornik u obraćanju javnosti opet istresao što mu je na duši i najavio promjenu

Image
ČERVAR U NOVOM NALETU NA SUCE: /

Izbornik u obraćanju javnosti opet istresao što mu je na duši i najavio promjenu

Nikoga nije uvrijedio

A one su zaista bile bez dlake na jeziku. Izbornik je rekao kako s 45 godina iskustva može reći da je narušena olimpijska povelja, odnosno pravo svakog sportaša na ravnopravnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dansku suci su večeras jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša. Ja nikoga nisam uvrijedio, a nisu ni moji igrači. Ali način kako nas je besramno pokrao ovaj nazovi najbolji sudački par na svijetu. Oteli su nam pobjedu", poručio je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na meti Danaca

"Ne mogu ništa govoriti o danskim sucima. Ne mogu reći da su u četiri navrata sudili u korist Njemačke. Ne mogu reći da je to imalo izravan utjecaj na konačan rezultat. Ne mogu reći puno onoga što želim. Ovo je jedan od razloga zašto naš sport ide u grob. Ovo je poruka svim ljudima”, rekao je Červarov pomoćnik Davor Dominiković za danske medije.

Stoga ne čudi da se i on našao na meti Danaca. Tamošnji novinar Thomas Mielcke složio se s kolegom Phillipsenom u njegovoj ocjeni, ali je i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rukomet se kao sport mora biti u stanju nositi izjavama koje nose emocija, a da ne bude uništen. S druge strane, Červar i Dominiković su oni koje treba uništiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stižu kazne?

Nisu Červar i Dominiković jedini iz stožera žestoko kritizirali suce. Učino je to i direktor reprezentacije Igor Vori.

"Ovo na kraju je odraz svega što se događa u rukometu. Ovo je sramota. Nebitno je jesmo to mi ili netko drugi. Ovo je loša reklama za rukomet i sport kao takav. Ako su organizirali prvenstvo da bi se oni igrali, onda u redu, mogli su nam prije početka reći na čemu smo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na sve izrečeno mala je vjerojatnost da će se čelnici krovne kuće svjetskog rukometa oglušiti iznimno je mala pa je za očekivati da će u najmanju ruku samo izbornik biti kažnjen.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo