NIJE IH IŠLO 20 GODINA /

Danske rukometašice vraćaju staru slavu: Nije ih bilo u Riju i Tokiju, sad ponovno love zlato

Image
Foto: Profimedia

Dankinjama je to prvi plasman u polufinale nakon 2004. godine kada su u Ateni osvojile svoju treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju

6.8.2024.
11:35
Profimedia
VOYO logo

Rukometašice Danske izborile su plasman u polufinale Olimpijskih igara u Parizu nakon što su u prvom četvrtfinalnom susretu porazile Nizozemsku sa 29-25 (11-10).

Dankinjama je to prvi plasman u polufinale nakon 2004. godine kada su u Ateni osvojile svoju treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavile su i četiri godine prije toga, u Sydneyju, kao i 1996. u Atlanti. Međutim u Tokiju i Rio de Janeiru nisu ni nastupile.

Nizozemke su bile bolje veći dio prvog poluvremena, imale su i četiri gola prednosti (7-3), no Danska je do kraja poluvremena nadoknadila zaostatak i na poluvrijeme otišla s +1 (11-10).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Dankinje su zaigrale daleko bolje, povele su 16-11 i do kraja više nisu ispuštale prednost.

Aktualne europske doprvakinje, te brončane s posljednjeg Svjetskog prvenstva, do polufinalu su predvodile Emma Friis i Anne Mette Hansen sa po šest golova dok je sjajna Althea Reinhardt sakupila 17 obrana.

Na suprotnoj strani najefikasnije su bile Bo van Wetering i Dione Housheer s po sedam golova.

Danska će u polufinalu igrati protiv pobjednica susreta između Norveške i Brazila. U preostala dva četvrtfinalna ogleda sastaju se Mađarska - Švedska, te Francuska - Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo