Šanse su male... / Danci dobili: Hrvatskoj potreban nevjerojatan rasplet za prolazak u polufinale

Image
Foto: AP Images

Danska je porazila Islandom s rezultatom od 28-24 i s pobjedom gotovo eliminirala šanse Hrvatske za prolazak u polufinale.

20.1.2022.
22:11
AP Images
VOYO logo

Mathias Gidsel odigrao je jednu od najboljih individualnih utakmica na cijelom Europskom prvenstvu. Danac je u pobjedi zabio čak devet pogodaka i dodao sedam asistencija, što znači da je direktno bio uključen u više od 50 posto danskih golova.

Svjetski rukometni prvaci svladali su Island s rezultatom od 28-24 i time osigurali nova dva boda u drugom krugu. Danci su sada drugoplasirani u skupini, s četiri boda kao i Francuska, ali dva gola manje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, samo Francuska i Danska imaju pozitivnu gol razliku. Hrvatska se trenutno nalazi na posljednjem, šestom mjestu skupine i naše šanse za prolazak dalje su minimalne, ali ipak postoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smijemo izgubiti nijednu utakmicu

Računica je veoma jednostavna kad su u pitanju nadolazeće utakmice naše reprezentacije. Igramo protiv Danske, Islanda i Nizozemske, a moramo pobijediti svaku utakmicu.

Međutim, to nam ne bi bilo dovoljno. Hrvatska je trenutno u zaostatku s 24 gola za Dancima, a 26 za Francuzima. Tako da naši rukometaši moraju uvjerljivo pobijediti svaku utakmicu, što će biti teško protiv svjetskih prvaka. Osim gol razlike, Hrvatska uvelike ovisi i o rezultatima drugih momčadi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, čuda se događaju. Svi se sjećamo kad smo, unatoč svim šansama, dobili Poljake s minimalnih 14 razlike i time osigurali prolazak dalje na Europskom prvenstvu 2016. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo