ČUVENI ARPAD ŠTERBIK SPAŠAVA ŠPANJOLCE: / Hoće li jedan od najboljih vratara opet izvesti čudo i odvesti Furiju do kraja?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jedan od najvećih nastupit će na SP-u.

19.1.2019.
12:01
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je španjolski reprezentativni vratar Rodrigo Corrales ozlijeđen u petak kad je na njega za vrijeme treninga pala LED reklama, izbornik Jordi Ribera povukao je veliki potez te je kao njegovu zamjenu pozvao 39-gidišnjeg Arpada Šterbika.

Spasio ih u Hrvatskoj

Čuveni vratar, kojeg smatraju jednim od najvećih u povijesti, lani je na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj također dobio iznenadan poziv. Dvije godine je već bio u reprezentativnoj mirovini, ali je tada je došao na polufinalnu utakmicu s Francuskom te je svojim nastupom bio najzaslužniji što su Španjolci izborili finale i kasnije prvo mjesto. Naime, u polufinalu je obranio tri sedmerca, da bi u finalu sa Švedskom u ključnim trenucima utakmice skupio osam obrana i bio proglašen igračem utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj vratar je prvu veliku medalju uzeo još 1999. godine u dresu Jugoslavije kad je osvojio broncu na SP-u u Egiptu. Isto je ponovio u dvije godine kasnije u Francuskoj, da bi potom zaigrao za Španjolsku. S njom je 2013. postao svjetski prvak i lani europski. Uz to osvojio je još broncu na SP-u Švedskoj 2011. i srebro na Euru 2016. u Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo