NE BI BIO PRVI PUT / Hoće li Francuska ponovno 'zakuhati' crni scenarij u kojem bi Kauboji ostali bez prolaska u daljnji krug natjecanja?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska danas mora svladati Ukrajinu, ali ni to neće biti garancija da prolazimo u daljnji krug natjecanja. Kaubojima se može ponoviti crni scenarij koji smo prošli na kvalifikacijama za Olimpijske igre

17.1.2022.
10:40
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon poraza od Francuske u prvom kolu Europskog prvenstva u rukometu, Hrvatska je u ključnoj utakmici svladala Srbiju 23:20, ali si time nije osigurala prolazak u daljnji krug natjecanja.

Image
HRVATSKA ZAMRZNULA UKRAJINU NA - 13 /

Martinović, Lučin, Šipić, Jelinić i Šunjić predvodili Kauboje: U drugom krugu na Crnu Goru i Dansku

Image
HRVATSKA ZAMRZNULA UKRAJINU NA - 13 /

Martinović, Lučin, Šipić, Jelinić i Šunjić predvodili Kauboje: U drugom krugu na Crnu Goru i Dansku

Izabranici Hrvoja Horvata slavili su na krilima Ivana Čupića i Ivana Martinovića koji su postigli po šest pogodaka, dok je Srbiju predvodio Bogdan Radivojević s pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj sa Srbijom praktički je odlučivao tko će, uz Francusku, proći našu skupinu. Nakon dva odigrana kola, Francuzi su prvi s četiri boda, slijede Srbija i Hrvatska s dva boda i Ukrajina bez bodova.

Koji je crni scenarij za Kauboje?

Za prolazak dalje, Kauboji danas u 18 sati moraju svladati Ukrajinu, ali i Francuska mora pobijediti protiv Srbije. Crni scenarij za naše rukometaše bila bi pobjeda Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpska reprezentacija ima bolju gol-razliku od Kauboja, a ako pobijede Francuze zatvorit će se krug od tri reprezentacije u kojem će se gledati gol-razlika. U takvom scenariju Hrvatska bi ispala s Europskog prvenstva.

Realno gledano, Francuska je puno kvalitetnija od Srbije, a u ludom scenariju Francuzi bi mogli ispasti s Eura ako upišu poraz. Kaubojima leži i remi s Ukrajinom ako Srbija izgubi od Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda protiv Ukrajine bi sve olakšala

Ako Kauboji iznenađujuće izgube od Ukrajine, Srbija ne smije uzeti ni bod Francuskoj, ali će svejedno biti u prednosti zbog +8 pobjede nad Ukrajinom.

Situacija je to koja neodoljivo podsjeća na kvalifikacije za Olimpijske igre, kada su Kauboji ostali treći u grupi nakon šokantnog poraza Francuske od Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kauboji su se tada našli u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom, a nakon poraza od 'Les Expertsa, Hrvatska je slavila u preostale dvije utakmice.

U posljednem kolu kvalifikacija došlo je do zatvorenog kruga od tri reprezentacije, a Hrvatskoj je bila potrebna pobjeda Francuske te remi ili pobjeda Portugala od čak osam pogodaka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi ponovno kroje našu sudbinu

Francuzi su praktički cijelu utakmicu vodili nad Portugalcima, otvorili su susret s 10:4, a četiri minute prije kraja susreta vodili su 28:25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih 40-ak sekundi ušlo se s rezultatom 28:28, što je Kubojima pasalo, ali je Francuska naivno izgubila loptu pa primila pogodak iz kontre. Nisu stigli na vrijeme izjednačiti i Portugal je iznenađujuće slavio 29:28 te su Kauboji ostali bez OI-a prvi put nakon 2000. godine.

Mnogi su tada smatrali da je Francuska pustila Portugalu kako bi nas ostavili bez Olimpijade, a cijelu situaciju tada je prokomentirao i naš izbornik Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam gledao utakmicu, ali mi je čudno da su tako izgubili tri razlike na samom kraju, Francuzima se to inače ne događa. Pobijedili smo dvije utakmice na turniru, njih nismo i to nas je na kraju koštalo", kratko je rekao za Sportske novosti.

Večeras se taj scenarij može ponoviti, ali nadamo se da će Francuzi u posljednju utakmicu prvog dijela Eura ući bez kalkulacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Hrvatska prvo mora svladati otpisanu Ukrajinu.

U sljedeći krug, točnije skupinu, prolaze dvije reprezentacije te se bodovi iz njihove međusobne utakmice prenose. Naša skupina križa se s dvije najbolje reprezentacije iz skupine A (Danska, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora) i B (Island, Nizozemska, Mađarska i Portugal).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo